TBMM’de bu hafta gündem Bolu!

TBMM Genel Kurulu’nda Bu Hafta Neler Var?

Ankara (İGFA) – TBMM Genel Kurulu, haftalık çalışmasına 28 Ocak Salı günü başlayacak. AK Parti ile bazı muhalefet partilerinin, Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki yangınla ilgili Meclis Araştırması açılması için sundukları önergeler ele alınacak.

Önergelerin kabul edilmesi durumunda Meclis Araştırma Komisyonu kurulacak. Bu komisyon, Kartalkaya’daki yangın ile benzer olayların tekrarlanmaması için alınması gereken önlemleri araştıracak. Genel Kurulda ayrıca, Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi’nin ilk 10 maddesi kabul edilmiş olup görüşmeleri devam edecek.

Hakim ve savcı yardımcıları ile hakim ve savcılara yönelik eğitim programları artık ücretsiz olacak. Ekonomiyi de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri başlayacak. Bu teklife göre en düşük emekli aylığı 12.500 liradan 14.469 liraya yükseltilecek. Ayrıca işverene, ocak-aralık döneminde günlük 33,33 lira, aylık 1000 lira asgari ücret desteği verilecek.

TMSF, belirlenen suçların işlendiğine dair kuvvetli şüphe sebepleri varsa, şirketlere veya malvarlıklarına 5 yıl süreyle kayyum atanabilecek. Ayrıca ihtisas ve araştırma komisyonları gündemdeki konuları ele alacak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı milletvekillerini “Dijital Platformlarda Çocuklara Yönelik Tehlikeler” konusunda bilgilendirecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yetkilileri, Kadına Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonunda sunum yapacakken, Yapay Zeka Araştırma Komisyonu da çalışma takvimini belirleyecek.

Related Posts

Almanya’ın F-35 hamlesi, Fransa ile gerilime neden oldu

11 Temmuz 2025 Cuma günü Politico’da yer alan habere göre, Almanya 15 adet ek F-35 savaş uçağı satın alma kararı aldı. Bu alımla birlikte, Almanya’nın toplam F-35 filosu 50 uçağa ulaşacak. Daha önce 85 adet yaşlanan Tornado savaş uçağının yerine 35 …

Özgür Özel, adalet arayan aileler ile bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinde adalet arayan ailelerle bir araya geldiği toplantıda, toplumsal davalarda yeniden yargılamaların önünü açacaklarını ve adaletsizliklerle hesaplaşacaklarını vurguladı. Özel, “Bu ülkede bazı acılar bilinçli olarak yalnız bırakılıyor” diyerek adalet mücadelesinde kararlı olduklarının altını çizdi.

CHP milletvekillerinden ortak bildiri

CHP milletvekilleri ortak açıklama kaleme alarak yayımlandı. Vekiller, “Seçimle iktidarda kalmasının artık mümkün olmadığını, rıza üretemediğini anlayan Saray Rejimi, bu nedenle, seçmenin iradesini yargıyı araçsallaştırarak yok sayıyor; anayasa ve yasalar çiğneniyor, seçilmiş belediye başkanları hukuksuz bir biçimde gözaltına alınıyor ve hukuki gerekçeler olmaksızın tutuklanıyor!”

Aydın’da iş yerine kurşun yağdıran şüpheli tutuklandı

Aydın’da bir iş yerine silahla ateş açan şüpheli tutuklandı.

İstanbul’u sıcak çarptı! Kavurucu sıcağa böyle çözüm buldular

İstanbul’da etkili olan sıcak hava dalgası, kent genelinde vatandaşları sahillere ve denize yönlendirdi. Termometreler bazı ilçelerde 39 dereceyi gösterdi. İstanbullular, denize girerek ya da sahillerde yürüyüş yaparak serinlemeye çalıştı.

Erdoğan’dan, Bahçeli’nin ‘İBB duruşmaları TRT’de yayınlasın’ çağrısına yeşil ışık: ‘Gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur’

Son dakika haberi… AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün ‘İBB duruşmaları TRT’de yayınlasın’ önerisinde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye destek verdi. Erdoğan, “Gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur” dedi.