CHP’den, Bakan Bolat’a sert tepki: ‘Suskun kalarak üreticiyi ve ihracatçıyı sahipsiz bırakıyor’

CHP Milletvekili Türker Ateş, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a Tepki Gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Türker Ateş, Meclis’te yaptığı açıklamada Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a tepki gösterdi. Ateş, Türkiye’nin ihracat pazarlarını kaybettiğini belirterek, faiz oranlarının yüksekliğine dikkat çekti. Ticaret Bakanı’nın sessiz kalarak üreticileri ve ihracatçıları sahipsiz bıraktığını söyledi.

Ateş, ihracat verilerine işaret ederek, “2024 yılında ihracatın milli gelire oranı yüzde 19’a düştü. Türkiye’nin üretim artışı, ihracattaki gelir artışıyla paralel gitmiyor. Döviz kurunun sabitlenmesinin bu durumun en büyük nedenlerinden biri olduğunu belirtti. Faiz oranlarının yüksekliği ve Ticaret Bakanı’nın sessizliği üreticileri ve ihracatçıları olumsuz etkiliyor. Ekonomi politikalarının esnaf, sanayici ve ihracatçıları göz ardı ettiğini vurgulayan Ateş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in faizleri zirveye çıkarırken Ticaret Bakanlığı’nın sadece izlediğini belirtti.

CHP Milletvekili Ateş, “Ülke, üretmeden büyüyemez ve ihracat olmadan zenginleşemez. Ancak, üreticilere ve ihracatçılara destek olmayan bir Ticaret Bakanlığı ile bu hedeflere ulaşmak mümkün değil” dedi.

Related Posts

CHP’de maraton başladı: Gölge bakanlar sunum yapacak

CHP’nin parti programı hazırlık süreci devam ediyor. Bu kapsamda, tüm MYK üyelerinin kendi alanlarında hazırladığı taslak belgelerin siyaseten tartışılması amacıyla 3-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek MYK toplantıları bugün itibarıyla başladı.

Silahlar yakılarak imha edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün kahvaltıda buluştuğu milletvekillerine “Terörsüz Türkiye” süreciyle ilgili önemli detaylar verdi. Terör örgütü PKK’dan beklenen silah bırakma görüntülerinin yakında geleceğini belirten Erdoğan, teslim edilecek silahların elektrikli cihazlarla yakılarak imha edileceğini söyledi.

İzmir operasyonu diye paylaşılan bu görüntüler geçen yıla ait çıktı

1 Temmuz’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlatılan ve aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de bulunduğu 130 isme yönelik operasyon görüntüleri arşiv kaydı çıktı. Emniyet ve ajanslar tarafından operasyon görüntüleri olarak servis edilen anların, 2024 yılının temmuz ayında düzenlenen Aliağa Gümrüğü Rüşvet Operasyonu’na ait olduğu öğrenildi.

Son Dakika… İzmir’deki yangın Çeşme’ye de sıçradı!

Son Dakika Haberi.. İzmir’in Çeşme ilçesinde makilik alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale başlatıldı.

Trump’ın Kamala Harris röportajı için açtığı davada uzlaşmaya gidildi: 16 milyon dolar ödenecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Harris röportajını “manipüle ettiğini” öne sürdüğü davada, çatı şirketi Paramount anlaşmaya vardı. Ödeme Trump’a değil, başkanlık kütüphanesine yapılacak.

Trump, Florida’da göçmenler için açılan yeni cezaevi “Timsah Alcatraz”ı gezdi

ABD Başkanı Donald Trump, Florida’daki doğal vahşi yaşam alanı Everglades’te inşa edilen ve düzensiz göçmenlerin tutulacağı tutukevine benzer tesislerin Louisiana ve Alabama başta olmak üzere Cumhuriyetçi eyaletlerde de açılacağını söyledi