Uluslararası Demokratlar Birliği’nden, Almanya’daki seçimlere katılım çağrısı

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Kenan Hasan Aslan, Türk kökenli Alman vatandaşlarına, Almanya’da 23 Şubat’ta yapılacak erken seçimlerde sandığa gitmeleri çağrısında bulundu.

Aslan, Köln’deki UID Genel Merkezi’nde dernek temsilcileri ve gazetecilerle bir araya geldi.

Türk kökenli Alman vatandaşlarına ülkedeki erken seçimlerde sandığa gitmeleri çağrısı yapan Aslan, dernek temsilcilerinin gerek sosyal medya gerekse basın yoluyla üyelerini oy kullanmaya teşvik etmesi gerektiğini söyledi.

Aslan, seçimlere kısa süre kaldığını hatırlatarak, “Herkes kendi muhataplarına siyasal katılım konusunda çağrı yapmalı. Evlerde siyaseti konuşmamız lazım. Nasıl Türkiye seçimleri geldiğinde seçimlere yoğun katılım oluyorsa, burada da olmalı. Hem kendi geleceğimiz hem çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için bu çok önemli” diye konuştu.

Son dönemlerde aşırı sağcı partilerin oy oranlarındaki artışa dikkati çeken Aslan, “Aşırı sağcı partilere karşı bizleri temsil eden partilere destek verirsek, çifte vatandaşlık gibi lehimize olan hakların elimizden gitmemesi için onlar mücadele edecektir. Bunun da orta ve uzun vadede bize geri dönüşü olacak” ifadelerini kullandı.

Aslan, ayrıca Almanya’da yaşayan Türklere ülkede 2024’te yürürlüğe giren çifte vatandaşlık yasasından yararlanmaları çağrısında bulundu.

Toplantıda, dernek temsilcilerinin yanı sıra Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Hüseyin Kantem Al, Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, AKP Berlin Temsilcisi Zühal Aksoy ve UID yöneticileri hazır bulundu. (AA)

Related Posts

İsrail’den Mescid-i Aksa’da “düğün provokasyonu”

İsrail yönetimi, Filistin topraklarına el koyan İsraillilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın avlusunda “düğün kutlaması” yapmasına izin verdi. Kudüs Valiliği, uygulamaya tepki gösterdi.

Eşinden Ramazan Gülten için çağrı: ‘Minik yavrumuzu babasından mahrum bırakmak adalet mi?’

Pınar Çalışkan Gülten, tutukla eşi İBB İmar Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten’in yakında dünyaya gelecek kızlarının doğumuna katılmasına izin verilmesini istedi.

MİT Başkanı Kalın, Hamal heyetiyle görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed İsmail Derviş ve beraberindeki heyetle bir görüşme gerçekleştirdi.

Kütahya’da otel yangını: 10 kişi etkilendi

Kütahya’da emlak ofisinin yer aldığı otelin zemin katındaki yangında dumandan etkilenen 10 kişiye müdahale edildi.

Pakistan ve ABD arasında Orta Doğu görüşmesi

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ülkelerinin İsrail ile İran arasında kalıcı barışın sağlanmasına yönelik iş birliği yapmasının önemine dikkat çekti.

S&P 500’ün en iyi performans gösteren teknoloji şirketi “Palantir” gelecek vadediyor mu?

S&P 500’ün en iyi performans gösteren teknoloji şirketi “Palantir” gelecek vadediyor mu?