Trump ‘buradayım’ diyor! Suikaste uğradığı yerde miting düzenleyecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz’da suikast girişimine uğradığı Pensilvanya’nın Butler bölgesinde yeniden bir seçim mitingi yapacağını duyurdu.

Trump, Truth Social platformunda yaptığı açıklamada, “Büyük ve güzel bir miting için Butler’a geri döneceğim,” ifadesini kullandı. Mitingin, suikast girişimi sırasında hayatını kaybeden itfaiyeci Corey Comperatore ve diğer “vatanseverleri” onurlandırmak amacıyla düzenleneceğini belirtti.

Trump, mitingin kesin tarihini açıklamazken, “Savaş, savaş, savaş! Detaylar için beklemede kalın,” diyerek ilgiyi sürdürdü. Bu açıklama, Trump’ın suikast girişiminden sonra kendini yeniden güçlü bir şekilde ifade etme çabası olarak yorumlandı.

NE OLMUŞTU?

13 Temmuz’daki olayda, Trump’ın mitingde konuştuğu sırada silahlı saldırıya uğramış, sağ kulağından yaralanmıştı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetmiş, iki kişi yaralanmıştı.

ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurmuş, FBI ise bu olayı suikast girişimi olarak tanımlamıştı. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu bildirilmişti.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir