Opel, çevreci inovasyon konseptine hayat veriyor

Opel’den yapılan açıklamaya göre, markanın yeni SUV ailesi, üretimden tasarıma kadar birçok aşamada sürdürülebilirlik kriterlerini temel alarak geliştirildi. Yüzde 95’e kadar yeniden kullanılabilir ve yüzde 85’e kadar geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilen modeller, çevre dostu teknolojilerin otomotiv sektöründe nasıl uygulanabileceğine dair somut örnekler sunuyor.

Grandland, Frontera ve Mokka’nın dış tasarımlarında krom kaplamalara yer verilmezken, gövdelerde sade ve dikkat dağıtıcı unsurlardan arındırılmış çizgiler kullanıldı. Opel’in marka yüzü niteliğindeki ‘Vizor’ tasarımı, merkezinde yer alan Opel logosuyla dikkati çekerken, karakteristik yan hatlarla araçların siluetleri vurgulanıyor. Grandland modelinin bagaj kapağında, krom yerine kabartmalı model ismi bulunuyor.

Bu üç modelin tamamı, aynı zamanda enerji verimliliğine katkı sağlayan Intelli-Lux HD LED farlar ve ‘Edge Light’ teknolojisine sahip 3D Vizor aydınlatma sistemi gibi gelişmiş ışık çözümleriyle donatıldı.

GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ MALZEMELER

İç mekanda sürdürülebilirliğe yönelik atılan adımlar kapsamında, koltuklar, kapı panelleri, gösterge panelleri ve orta konsollar gibi temas yüzeylerinde geri dönüştürülmüş PET şişelerden elde edilen kumaşlar ve kaplamalar tercih edildi. Direksiyon simidi gibi bileşenlerde ise vegan sentetik deri kullanıldı.

Yeni Grandland ve Frontera modellerinde bulunan sürücü ve ön yolcu koltuklarındaki Intelli-Seats sistemi, ergonomik yapısıyla konfor sunarken, kuyruk sokumuna binen baskıyı azaltarak uzun yolculuklarda rahatlık sağlıyor.

Grandland modelinde kullanılan 40’tan fazla polimer öge, yüzde 80’e varan oranda geri dönüştürülmüş malzemelerden üretildi. Bu sayede aracın toplam ağırlığının 550 kilogramdan fazlası geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir kaynaklardan elde edildi.

Araçların görünmeyen bölümlerinde de sürdürülebilirlik ilkesi korunarak, işlenmiş alüminyum, geri dönüştürülmüş çelik ve polimer bileşenler gibi çevre dostu materyallerden yararlanıldı.

BATARYA TEKNOLOJİSİ

Opel, batarya teknolojilerinde de döngüsel ekonomi prensiplerine uygun bir strateji benimsiyor. ‘Tamirat, Tekrar Üretim, Tekrar Kullanım ve Tekrar Dönüştürme’ adımlarını içeren dört ‘T’ yaklaşımı doğrultusunda Eisenach fabrikasında özel bir batarya imalathanesi kuruldu. Bu yapı, bataryaların kullanım ömrünü uzatmayı ve kaynak tüketimini azaltmayı hedefliyor.

Opel’in tamamen elektrikli SUV modelleri, emisyonsuz sürüş deneyimiyle çevreye duyarlılık sunarken, aerodinamik tasarım ve enerji tüketimini azaltan özel jant yapılarıyla verimliliği artırıyor. Hibrit ve elektrikli versiyonlarıyla Opel’in ürün gamı, döngüsel ekonomiye katkı sağlayan bir anlayışla şekillendiriliyor.

Yeni Grandland, Frontera ve Mokka modelleriyle Opel, çevre dostu teknolojileri kullanıcı dostu bir deneyimle birleştirerek sürdürülebilirliğe yönelik standartları yeniden tanımlamayı amaçlıyor.

Related Posts

Terleyen boya binaları serinletiyor!

Bilim insanları, yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında binaları serin tutacak devrim niteliğinde bir boya geliştirdi. “Terleyen” özellikteki bu yeni nesil çimento bazlı kaplama, sıcak günlerde binaların çevresine serinlik sağlıyor. CCP-30 adı verilen bu özel boya, ilk testlerde piyasadaki benzer ürünlere göre 10 kat daha fazla soğutma gücü gösterdi. Araştırmanın ayrıntıları Science dergisinde yayımlandı.

iOS 26, eski iPhone’ları nasıl etkileyecek?

Apple’ın iOS 26’yı tanıtmasının ardından beta sürümü yayınlandı. iOS 26, iPhone 11’leri ve iPhone 12’leri nasıl etkileyecek?

iOS 26 alacak iPhone modelleri: Güncellemeyi hangi modeller alacak?

iOS 26 güncellemesi ile birlikte bazı modeller artık desteklenmeyecek. iOS 26’yı kullanmak için yeni bir iPhone almanız gerekebilir.

Amerikan Ordusu silah programlarını gizlemek için uzaylılarla ilgili komplo teorileri yaymış

ABD ordusu, gizli silah programlarının üzerini örtmek için uzaylı teknolojilerine dair sahte deliller uydurmuş ve dedikoduların yayılmasına olanak sağlamış.

Yeni bir tür keşfedildi: ‘Ejderha Prens’

Tyrannosaurus rex gibi dev yırtıcıların uzak ataları, düşündüğümüzden çok daha küçük ve çevik olabilir. Bilim insanları, Moğolistan’da 1970’lerde keşfedilen fosilleri yeniden incelediklerinde, bu fosillerin daha önce sanıldığı gibi Alectrosaurus olseni’ye değil, şimdiye kadar tanımlanmamış yeni bir türe ait olduğunu ortaya çıkardı.

İlk Çinli oto Eskişehir’de banttan inecek

ATMO Group, Çinli SWM markasının modellerini Urzema Holding ile Eskişehir’de üretecek. Sonbaharda üretime girmesi planlanan fabrikada ilk faz yatırımıyla 25 bin aracın montajı yapılacak. İlk üretilecek model ise SUV G01 Pro olacak. Urzema Holding CEO’su Murat Ertaş, “2028 itibarıyla yıllık 250 bin üretim planlıyoruz” dedi.