Nvidia’da “B Planı” zamanı: Çin operasyonları ayrılabilir

Son gelişmelere göre, Nvidia, Çin pazarında varlığını devam ettirebilmek için önemli bir karar almaya hazırlanıyor. ABD’nin ihracat kısıtlamalarının etkisiyle karşı karşıya kalan Nvidia, Çin pazarındaki geleceğini güvence altına almak amacıyla operasyonlarını ayırarak ülkede bağımsız bir yapı oluşturma planları yapıyor.

Nvidia, kısıtlamalara alternatif arayışında

DigiTimes’ın aktardığı bilgilere göre Nvidia, Çin’deki faaliyetlerini farklı bir şirket bünyesinde sürdürme konusunu ciddi şekilde değerlendiriyor. Bu adımın amacı, hem mevcut ihracat kısıtlamalarının etkilerini en aza indirgemek hem de şirketin Çin’deki uzun yıllara dayanan varlığını korumak.

Son yıllarda ABD’nin getirdiği kısıtlamalar yüzünden Nvidia’nın Çin’deki yapay zeka ve GPU ürünleriyle ilgili planları sürekli engellenmiş durumda. Şirketin yaptığı her adım daha sıkı önlemlerle karşılaşmıştır. Bu durum, Nvidia’nın Çin pazarında kökleşmiş 30 yıllık deneyimini tehdit altına sokmuştur.

İddialara göre, Nvidia’nın Çin’deki faaliyetlerini yerel şirketlerle bir araya gelerek sürdürebileceği konuşuluyor. Bu yaklaşım, Nvidia’nın özellikle yapay zeka alanındaki etkinliğini devam ettirmesine yardımcı olabilir. Donanım cephesinde Huawei gibi yerli devlerin yükselişi karşısında, yazılım ve platform tarafındaki üstünlüğünü korumak Nvidia açısından önem taşımaktadır.

Şirketin CEO’su olan Jensen Huang, Çin ile olan sağlam ilişkilerine sık sık vurgu yaparak, bu planların gizlice şekillendiği iddialarını güçlendirmektedir. DigiTimes raporuna göre, Huang’ın sessizce bir “B Planı” yürüttüğü ve Çin’de bağımsız bir yapı kurma fikrini ciddi şekilde değerlendirdiği belirtilmektedir.

Related Posts

OPPO Reno14 serisi Türkiye’de satışa sunuldu! İşte özellikleri ve fiyatı!

OPPO, yapay zeka destekli kamera teknolojileri ve şık tasarımıyla öne çıkan Reno14 Serisi’ni Türkiye’de kullanıcılarla buluşturdu. Peki, özellikleri neler ve fiyatı ne kadar?

Hint Okyanusu üzerinde karanlık boşluklar oluştu

ABD Uzay Ajansı (NASA) Hint Okyanusu’ndaki ıssız bir adanın üzerinde bulut girdaplarının oluştuğunu tespit etti.

Robotlar ile hayvanlar arasında ilk savaş: Büyük yenilgi oldu

Robotlar ile hayvanlar arasında çıkan savaşta robotlar yenilgiye uğradı. Bilim insanlarının gözlem amacıyla yerleştirdiği robot yengeç, gerçek yengeçler tarafndan parşalandı.

Kendi yaptığı yapay zekadan korktu: Chatgpt CEO’su Sam Altman’dan geceleri uykunuzu kaçıracak itiraflar!

Yapay zeka devriminin mimarı, OpenAI CEO’su Sam Altman, kendi yarattığı teknoloji karşısında dehşete düştüğünü itiraf etti. Yeni modeli test ederken yaşadığı anı atom bombasını geliştiren “Manhattan Projesi”ne benzetti.

Kioxia’dan 245 TB’lik dev adım

Japon teknoloji şirketi Kioxia, veri merkezlerine yönelik geliştirdiği yeni nesil NVMe SSD serisi LC9’un 245,76 TB kapasiteye sahip modelini duyurdu. Bu gelişmeyle birlikte şirket, hem 2.5 inç hem de EDSFF E3.L formatlarında şimdiye kadar piyasaya …

İkinci el otomobil satıcıları bayram etti

Sıfır otomobil fiyatları hızla yükselirken, ikinci el araç piyasasında şaşırtıcı bir hareketlilik yaşanıyor. Bayram tatilleriyle birleşen ekonomik belirsizlik, alıcıları doğrudan ikinci el piyasasına yönlendirdi. Artan talep, satıcıların yüzünü güldürürken, satış rakamları da son yılların en yüksek seviyelerine ulaştı.