MSB’den Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne tepki: Yetki kullanımından asla çekinmeyiz

Türkiye’nin Kıbrıs Politikası Hakında Milli Savunma Bakanlığı’ndan Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Türkiye’nin Kıbrıs’ta garantör ülke yetkilerini cesaretle kullanacağını bildirdi. Akdeniz ve Ege’deki milli hak ve menfaatlerinden ödün verilmeyeceğini vurgulayan bakanlık kaynakları, son zamanlarda Kıbrıs Türklerine karşı artan nefret söylemlerine dikkat çekti.

Bakanlık kaynakları, “EOKA’cı terör zihniyetinin yeniden canlandırılmaya çalışıldığını görebiliyoruz. Uluslararası hukuku ve insani değerleri ihlal eden bu yaklaşım, Kıbrıs Türk halkının haklarını ve güvenliğini hedef almaktadır.” açıklamasını yaptı.

Benzer durumların daha önce de yaşandığını belirten kaynaklar, Kıbrıs’ta iki devletli çözüm vizyonunu desteklediklerini belirterek şunları söyledi: “Türkiye, garantör devlet olarak uluslararası anlaşmalar ve hukuktan kaynaklanan hakları kullanarak Kıbrıs’ta barışın teminatı olmaya devam edecek.”

Suriye’deki Son Durum Hakkında

Suriye’deki gelişmelere ilişkin sorular üzerine kaynaklar, Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin Türkiye için temel bir öncelik olduğunu belirttiler.

Suriye’nin egemenliğine zarar veren ve bölgesel istikrara tehdit oluşturan özerklik taleplerine karşı olduklarını söyleyen kaynaklar, “Suriye’nin toprak bütünlüğünü parçalamaya veya üniter yapısını bozmaya asla izin vermeyeceğiz. Özerk bölgeler ve merkeziyetçi yaklaşımları reddediyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Tişrin Barajı’nın kontrolü konusunda Suriye’nin varlıklarının Suriyelilere ait olduğunu ve bu sürecin Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanlığı ile koordine edildiğini belirten kaynaklar, sürecin yakından takip edildiğini belirttiler.


Milli Savunma Bakanlığı

Pakistan’a Yapılan Silah Yardımı İddiaları

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Türkiye’nin Pakistan’a silah yardımı yaptığı iddiaları hakkındaki soruları yanıtladılar. “Türkiye’nin Pakistan’a 6 uçak dolusu silah gönderdiği” iddialarının doğru olmadığını belirten kaynaklar, spekülatif haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladılar.

Hindistan ile Pakistan arasındaki tansiyonun bölgesel güvenliği tehdit ettiğini söyleyen kaynaklar, sulhçü çözümleri desteklediklerini ve uluslararası toplumun bu süreçte yapıcı bir rol oynaması gerektiğini dile getirdiler.

ABD ile Ankara’daki Toplantı

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Türkiye-ABD Yüksek Düzeyli Savunma Grubu Toplantısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıda savunma ve savunma sanayi işbirliğinin derinleştirilmesi ve stratejik ortaklığın güçlendirilmesi konularının ele alındığını ve bir sonraki toplantının Amerika’da yapılmasının kararlaştırıldığını aktardılar.

“Ajan” İfadesine Yönelik Açıklama

MSB’nin savunmasında geçen “ajan” kelimesinin idare ajanını ifade ettiğini belirten kaynaklar, bu terimin kamu görevlileri için kullanılan bir hukuki terim olduğunu ve kamu faaliyetlerini yürütenleri kapsadığını açıkladılar.

Related Posts

CHP’de maraton başladı: Gölge bakanlar sunum yapacak

CHP’nin parti programı hazırlık süreci devam ediyor. Bu kapsamda, tüm MYK üyelerinin kendi alanlarında hazırladığı taslak belgelerin siyaseten tartışılması amacıyla 3-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek MYK toplantıları bugün itibarıyla başladı.

Silahlar yakılarak imha edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün kahvaltıda buluştuğu milletvekillerine “Terörsüz Türkiye” süreciyle ilgili önemli detaylar verdi. Terör örgütü PKK’dan beklenen silah bırakma görüntülerinin yakında geleceğini belirten Erdoğan, teslim edilecek silahların elektrikli cihazlarla yakılarak imha edileceğini söyledi.

İzmir operasyonu diye paylaşılan bu görüntüler geçen yıla ait çıktı

1 Temmuz’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlatılan ve aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de bulunduğu 130 isme yönelik operasyon görüntüleri arşiv kaydı çıktı. Emniyet ve ajanslar tarafından operasyon görüntüleri olarak servis edilen anların, 2024 yılının temmuz ayında düzenlenen Aliağa Gümrüğü Rüşvet Operasyonu’na ait olduğu öğrenildi.

Son Dakika… İzmir’deki yangın Çeşme’ye de sıçradı!

Son Dakika Haberi.. İzmir’in Çeşme ilçesinde makilik alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale başlatıldı.

Trump’ın Kamala Harris röportajı için açtığı davada uzlaşmaya gidildi: 16 milyon dolar ödenecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Harris röportajını “manipüle ettiğini” öne sürdüğü davada, çatı şirketi Paramount anlaşmaya vardı. Ödeme Trump’a değil, başkanlık kütüphanesine yapılacak.

Trump, Florida’da göçmenler için açılan yeni cezaevi “Timsah Alcatraz”ı gezdi

ABD Başkanı Donald Trump, Florida’daki doğal vahşi yaşam alanı Everglades’te inşa edilen ve düzensiz göçmenlerin tutulacağı tutukevine benzer tesislerin Louisiana ve Alabama başta olmak üzere Cumhuriyetçi eyaletlerde de açılacağını söyledi