Mevlid Kandili ne zaman? Bir sonraki kandil Mevlid Kandili mi? (2025 Diyanet kandil tarihleri)

2025 Mevlid Kandili tarihi tüm İslam camiasına mensup kişilerin gündeminde yer almaya başladı. Regaip, Miraç ve Berat Kandili’nin geride kalmasıyla birlikte, milyonlarca Müslüman Mevlid Kandilini beklemeye başladı. Peki, 2025 Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek?

2025 MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2025 dini günler takvimi sonrasında Mevlid Kandili tarihi belli oldu.

Buna göre; Mevlid Kandili bu yıl, 3 Eylül 2025 Çarşamba günü idrak edilecek.

2025 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

1 Ocak 2025 Çarşamba Üç Ayların Başlangıcı
2 Ocak 2025 Perşembe Regaib Kandili
26 Ocak 2025 Pazar Miraç Kandili
13 Şubat 2025 Perşembe Berat Kandili
1 Mart 2025 Cumartesi Ramazan Başlangıcı
26 Mart 2025 Çarşamba Kadir Gecesi
29 Mart 2025 Cumartesi Arefe
30 Mart 2025 Pazar Ramazan Bayramı 1. Gün
31 Mart 2025 Pazartesi Ramazan Bayramı 2. Gün
1 Nisan 2025 Salı Ramazan Bayramı 3. Gün
5 Haziran 2025 Perşembe Arefe
6 Haziran 2025 Cuma Kurban Bayramı 1. Gün
7 Haziran 2025 Cumartesi Kurban Bayramı 2. Gün
8 Haziran 2025 Pazar Kurban Bayramı 3. Gün
9 Haziran 2025 Pazartesi Kurban Bayramı 4. Gün
26 Haziran 2025 Perşembe Hicri Yılbaşı
5 Temmuz 2025 Cumartesi Aşure Günü
3 Eylül 2025 Çarşamba Mevlid Kandili
21 Aralık 2025 Pazar Üç Ayların Başlangıcı
25 Aralık Perşembe Regaib Kandili

Related Posts

DEVA Partisi’nden istifa etmişti: Seda Kaya Ösen CHP’ye katılıyor

DEVA Partisi’nden istifa eden İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’in, Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Projesi mühürlenmişti… Müteahhitten skandal sözler: İmamoğlu’na ‘çete üyesi’ dedi

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın tutukluluğunun ardından inşaatına hemen başlanan ‘Şişli’nin Kanal İstanbul’ projesinin müteahhidi İBB Başkanı İmamoğlu ve Şahan’a “çete üyesi” dedi, projeye kesilen cezaların ise rüşvet olduğunu iddia etti.

Uğur Dündar ilk kez Arena’da açıkladı: Turgut Özal neden öldü?

PKK’nın fesih kararını yayımladığı mesajında Turgut Özal’ın “ortadan kaldırıldığı” iddiasını duayen gazeteci Uğur Dündar, Arena’da değerlendirdi. Canlı tanık olduğunu belirten Dündar, Özal’ın Türkiye’nin ilk bypass ameliyatı geçirenlerinden biri olduğunu anımsatarak “Özal’ın yoğun tempoda çalışması, beslenme alışkanlıkları ve sağlık sorunları zamanla kalp krizine yol açtı” ifadelerini kullandı.

Jose Mujica’ya son veda: Uruguay 3 günlük yas ilan etti

Uruguay hükümeti, 89 yaşında yemek borusu kanseri nedeniyle hayatını kaybeden eski Devlet Başkanı Jose Mujica için üç günlük ulusal yas ilan etti. Latin Amerika’nın dört bir yanından siyasi ve sosyal liderler cenaze törenine katılırken Mujica için Montevideo’da askeri geçit töreni düzenlendi.

Destici: PKK ile mücadele zaferle sonuçlandırıldı

Destici: PKK ile mücadele zaferle sonuçlandırıldı