Mektepten mabede! Galatasaray’da şampiyonluk coşkusu

Galatasaray, bu sezonki kupa töreninin başlangıcını Galatasaray Lisesi’nden yaptı. Kulübün temellerinin atıldığı, üyelerinin birçoğunun çıktığı eğitim yuvasının bahçesinde bir araya gelen sarı-kırmızılılar, meşale yaktı, tezahürat yaptı.

Özellikle Galatasaray kültürünü henüz yeni tanıyan oyuncularına bunu tanıtma fırsatı bulan yönetim, böyle bir başlangıcı uygun buldu. Futbolcular, Beyoğlu’ndan bindikleri otobüsle, Galatasaray taraftarının oluşturduğu konvoyla Rams Park’a geçti.

İlk olarak Osmanbey’e geçen araç, Şişli, Mecidiyeköy’ü takip ederek Aslantepe’ye ulaştı.

Kafileye eşlik eden taraftar topluluğu, gerek yürüyerek, gerek otomobilleriyle, bir kısmı da motosikletleriyle şampiyonluk kortejini oluşturdu. Galatasaraylı futbolcuları götüren otobüste minik bir misafir de vardı. Artık sarı-kırmızılıların maskotu haline gelen Ciro, babası Dries Mertens ile birlikte araca bindi.

Bu sezon Galatasaray’ın başarısına damga vuran isimlerden Barış Alper Yılmaz, şampiyonluk otobüsünde, takım arkadaşı Kaan Ayhan’a takıldı. Barış Alper Yılmaz, GS TV’ye verdiği demeçte, “İnternete ‘Kaan Ayhan’ yaz, direkt ‘Adam’ çıkar” ifadelerini kullandı.

“Şampiyon” yazan ve bütün futbolcuları kapsayan bir kolaj çalışmasının bulunduğu gri tişörtlerini giyen sarı-kırmızılılar, büyük bir coşku içerisinde stada girdi. Stada kadar taraftar takıma eşlik etti.

BURUK’A KÜFÜR TEPKİSİ

Florya’da önceki gece gerçekleştirilen şampiyonluk kutlamasında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un, küfürlü tezahürata katılması hayretle karşılandı ve büyük tepki gördü.

Tesislere gelen sarı-kırmızılıların, “Şinanay” şarkısına tempo tutarak, rakiplerine karşı küfür etmesine, Buruk da tesislerden katıldı. Bu durumun belgesi olan video, sosyal medya üzerinden paylaşılınca, sarı-kırmızılı teknik adam hem ayıplandı hem de tepki aldı.

ICARDI’DEN GÖNDERME

Galatasaray’da gol kralı olan Mauro Icardi, kutlamalarda da başrolü oynadı. Arjantinli futbolcunun Ali Koç yazılı formayı giymesi ilginç karşılanırken, Florya’da onunla özdeşleşen “Aşkın olayım” parçası çaldı.

Yeni sezona Kemerburgaz Tesisleri’nde başlayacağını açıklayan Galatasaray, Florya’daki son kutlamasını önceki gece yaptı.Konya deplasmanından dönüşte Metin Oktay Tesisleri’ne gelen sarı-kırmızılılar, taraftarıyla birlikte büyük bir coşku yaşadı.

Sarı-kırmızılı takımın Arjantinli golcüsü, Florya’da balkona “Aşkın Olayım” şarkısı ve meşalelerle geldi. Sarı-kırmızılıların kutlamasına eşlik eden Icardi önce, “Fener ağlama” tezahüratını başlattı, daha sonra ise F.Bahçe Başkanı Ali Koç’un adının yazılı olduğu 9 numaralı G.Saray formasını giydi.

Mauro Icardi’nin Ali Koç yazılı formayı giymesinin ardından Galatasaray taraftarı, Arjantinli futbolcuya tezahürat yaptı. Florya’da daha sonra MFÖ’nün “Ali Desidero” şarkısı çaldı. Icardi, şampiyonluk kutlamalarında “Komutan Icardi” bayrağını Florya’ya astı. Icardi daha sonra bu bayrağı imzalayarak bir taraftara hediye etti.

Sezon boyunca yaşadıklarını anlatan Icardi, “5-6 ay boyunca anesteziyle antrenman yapmam gerekti. Bazen ağrımdan dolayı antrenman kaçırmak zorunda kaldım. Fakat maçlarda her zaman takımımın yanında olayım, gollerimle takımıma yardımcı olayım istedim. Uzun bir yıldı. G.Saray’ın, Türkiye’nin en iyisi olduğunu, Türkiye’nin en büyüğü olduğunu tekrardan gösterdi” dedi.

‘CIRO’ GÖZYAŞLARI

Bu sezon Galatasaray’da sembol olmuş bazı kişiler dikkat çekti. Teknik Direktör Okan Buruk’un oğlu Ali gibi, Dries Mertens’in minik evladı Ciro da sarı-kırmızılıların gözbebeği oldu. Florya’daki şampiyonluk kutlamalarında taraftarın Ciro lehine tezahüratta bulunması, Mertens’in hayat arkadaşı Katrin Kerkhofs’a duygusal anlar yaşattı. Kerkhofs gözyaşlarını tutamadı.

TAKSİM DEĞİL KOPENHAG

Galatasaray’ın Konya galibiyetinin ardından şampiyonluğunu ilan etmesiyle, sarı-kırmızılı renklere gönül verenler caddelere akın etti. Danimarka’nın Kopenhag kentindeki kutlamalarda gurbetçilerin yoğunluğu dikkat çekti. Galatasaray taraftarının bu coşkusu, yerel emniyet güçlerini de şaşırttı.

Almanya’nın birçok kentinde bir araya gelen yüzlerce taraftar, tezahürat ve marşlarla Galatasaray’ın şampiyonluğu kutladı.
Alman medyasında yer alan habere göre; Alman polisi, kutlamalar esnasında meşale yakılması, havai fişek patlatıp halk sağlığını tehlikeye atılması ve taşkınlık çıkarılması nedeniyle 18 sarı-kırmızılı taraftarı gözaltına aldı.

KUTLAMALARDAN MANZARALAR

“YAKINDA G.SARAYLI OLUR”

İzmir Alsancak’ta Fenerbahçe formasıyla kutlamalara katılan Semih Ortaç, Galatasaraylı eşini şampiyonluk kutlaması için konvoya getirdi. Eşi Ayşegül Ortaç, “Bu 4 oldu. 9 senedir evliyiz, 4. kez beni şampiyonluk kutlamasına getirdi. Yakında o da G.Saraylı olur diye düşünüyorum” dedi.

Amasya’nın Taşova ilçesinde ise Beşiktaşlı Sefa Şimşek, oğlunun Galatasaraylı olması sebebiyle kutlamaya Beşiktaş formasıyla katıldı ve oğluna destek verdi. Emre Meşhur isimli vatandaş ise bebeğiyle birlikte kutlamalara katıldı.

ÇARPIP KAÇTI

Bayrampaşa’da bir otomobil sürücüsü, Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutlayan grubun arasından geçtikten sonra geri geri gelip, elini kaldırarak kendisine doğru koşan taraftara çarpıp kaçtı. Ağır yaralanan Mustafa Tunç adlı şahsın beyin kanaması geçirdiği öğrenildi.

Adıyaman’da da bir şahıs, Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutladığı esnada yol kenarındaki 9 yaşındaki Ahmet Sami A.’ya otomobiliyle çarptıktan sonra kaçtı. Küçük çocuk, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

ÇÖP YIĞINLARI

Florya’da Metin Oktay Tesisleri çevresinde gece boyu süren Galatasaray şampiyonluk kutlamalarından geriye çöp yığınları kaldı. Semt sakinleri, oluşan manzara karşısında isyan etti. Çocukların oynadığı park, atılan alkol şişeleri ve çöpler nedeniyle kullanılmaz hale geldi.

Bakırköy Belediyesi ekipleri de çöpleri toplamakta yetersiz kaldı.

“POMPALI” EĞLENCE

Antalya’da Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamaları sırasında evinin balkonundan pompalı tüfekle etrafa ateş eden şahıs, polis ekiplerince yakalandı. Çevredeki vatandaşların tepisiyle karşılaşan eli tüfekli maganda, şikayet edilmesi üzerine emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

FENERBAHÇE TABUTU

Bursa’da önceki gece şampiyonluk sonrası bir araya gelen Galatasaray taraftarı, Fenerbahçe bayrağı ile örtülmüş boş tabut taşıdı.

Antalya’da da kutlamaların en dikkat çekici noktası, “Cenaze Nakil Aracı” yazılı, üzerinde Fenerbahçe renklerine boyanmış tabut bulunan araç oldu.

DÜZCE’DE İKİ YARALI

Düzce’de Galatasaray’ın şampiyonluk konvoyunda otomobil aydınlatma direğine çarparak savruldu. Kazada 2 kişi yaralanırken, araç sürücüsü bölgeden uzaklaştı.

Karahacı Musa Mahallesi Hürriyet Bulvarı üzerinde İ.K. idaresindeki 81 ADU 159 plakalı BMW marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu aydınlatma direğine çarparak savruldu. Araç sürücüsü kazanın ardından olay yerinden ayrılırken, araç içerisinde bulunan Z.K. ve B.Y. ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

DÜĞÜNDE DEV EKRAN

Ağrı’da Ersoy ve Emel Demir çifti, düğünlerini unutulmaz bir deneyime dönüştürmek için sıra dışı bir karar aldı. Düğün tarihlerinin Galatasaray’ın şampiyonluk maçına denk gelmesi nedeniyle düğün salonuna dev bir ekran kurduran çift, davetlilerle birlikte şampiyonluğu kutladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx