Mansur Yavaş ön seçime katılacak mı? Israrlı sorulara yanıt: “Emeklilerimizin yanında olacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde gündem aday belirleme süreci…

Adaylık için ismi öne çıkan isimlerden biri olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, daha önce erken aday belirlemenin süreç için sakıncalarını dile getirmişti.

Mansur Yavaş bugün önemli açıklamalar yaptı.

“SİMİT BİLE ALAMAYACAK BİR FUKARALIK VAR”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardımlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan Yavaş, “5 sene boyunca ‘aday kim olacak’ diye konuşuldu. Adaylık konusunu bilerek tartıştırdıklarını düşünüyorum.” dedi.

“Eğer iktidarı değiştirmek istiyorsanız ilk yapılacak şey, yoksullara sahip çıkmaktır.” ifadesini kullanan Yavaş, “Ülkeyi gerçek gündemine çekmek istiyorum. Bizim gündemimiz belli. Bir zamanlar şaşalı yapılan simit hesapları artık yapılmıyor. Simit bile alınmayacak bir fukaralık var. Bu fukaralık ortadan kalkmadıkça cumhurbaşkanı olsanız ne yazar.” diye konuştu.

ISRARLI SORULARA YANIT

Mansur Yavaş, gazetecilerin adaylık sürecine ilişkin ısrarlı sorularına ise “Cevap veriyorum. Sonuna kadar emeklilerimizin ve asgari ücretlilerimizin yanında olacağız.” diye yanıt verdi.

Related Posts

İtalya’nın ‘İsrail’ ısrarı: 7 Ekim’den sonra silah ticareti yapılmadı

İtalya’da hükümet, İtalyan anayasası uyarınca, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’le yeni silah sözleşmeleri ve satışları yapılmadığını yinelerken, İtalyan uzmanlar söz konusu tarihten sonra silah satışı yapılmadığını belirtiyor.

BM, İran-İsrail savaşını görüşmek üzere toplanıyor

İran, İsrail ile devam eden çatışmalara ABD’yi doğrudan çatışmalara müdahil olmakla suçlayarak, Birleşmiş Milletlere (BM) başvurdu. İran, BM Güvenlik Konseyi’ne yaptığı resmi başvuruda, “ABD’nin bu yasadışı kampanyaya doğrudan müdahil olduğuna dair …

Trump: İran konusunda nihai bir karar henüz vermedim

ABD Başkanı Trump, ABD’nin İsrail ile İran arasındaki çatışmaya ilişkin tutumu konusunda henüz nihai bir karar vermediğini söyledi.

TBMM’de gerginlik… Birleşime ara verildi: ‘Divanda bağırma, çık!’

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan DEM Parti Mardin Milletvekili George Aslan’ın, Talat Paşa’nın anıt heykelinin yaptırılmasına ilişkin, “1915’de öldürülen, sürgüne gönderilen ve malları gasp edilen on binlerce Ermeni için bir anıt dikilmesi gerekirken onların ölüm emrini veren biri için anıt verilmesini kabul etmiyoruz. Bir halk için bazı kişiler kahraman olabilir ama başka halklar için bu insanlar kahraman değil birer katildir” sözleri üzerine Başkanlık Divanında da gerilim yaşandı. Meclis Başkanvekili Tekin Bingöl birleşime ara verdi.

Mezuniyet yolunda feci kaza: Son dileği yürekleri sızlattı

Van’ın Başkale ilçesinde, mezuniyet törenine gitmek üzere yola çıkan ailenin bulunduğu otomobilin takla atması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Araçtan çıkan mezuniyet çiçeği, görenleri duygulandırdı.

Almanya: İsrail ile İran arasındaki çatışma, müzakere yoluyla çözülmeli

Almanya: İsrail ile İran arasındaki çatışma, müzakere yoluyla çözülmeli