Malatya Ekonomik Toparlanma İçin Faizsiz Krediler İstiyor

MTSO Başkanı: Malatya’nın Ekonomik Toparlanması İçin Adımlar Atılmalı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, deprem sonrası Malatya’nın ekonomik toparlanma sürecini değerlendirdi. Sadıkoğlu, iş yerlerinin teslimatının hızlandırılması, faizsiz kredilerin sağlanması ve teşviklerin uzatılması gerektiğini vurguladı.

Sadıkoğlu, depremin ardından şehirdeki ekonomik durumun beklenen hızda toparlanmadığını belirtti. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin zor durumda olduğunu kaydeden Sadıkoğlu, özellikle konteynerlerde yaşamaya devam eden esnafların büyük zorluklarla karşılaştığını ifade etti. Organize Sanayi Bölgesi’nde üretimin devam ettiğini ancak personel sıkıntısı yaşandığını da dile getiren Sadıkoğlu, beyaz ve mavi yakalı personel ihtiyacının acilen karşılanması gerektiğini belirtti.

2024 yılında Malatya’nın ihracatının arttığını belirten Sadıkoğlu, 2025 yılında hedeflerinin 500 milyon doları aşmak olduğunu söyledi.

Sadıkoğlu, hükümetin mücbir sebep kapsamında firmalara tanıdığı sürenin uzatılmasını ve teşviklerin süresinin de uzatılmasını talep ettiklerini ifade etti. Ayrıca, faizsiz ve uzun vadeli kredilere ihtiyaç duyduklarını belirten Sadıkoğlu, hükümete ve finans sektörüne çağrıda bulundu.

Sadıkoğlu, basının şehrin sesi olduğunu vurgulayarak, Malatya basınına teşekkür etti ve Basın Sitesi Projesi’ne destek verdiklerini belirtti. – MALATYA

Related Posts

Marmaraereğlisi’nde Atık Su Denetimi

Marmaraereğlisi’nde denize evsel atık su bırakıldığı iddiasıyla denetim yapıldı.

Konut kredisi faizlerinde rüzgar tersine döndü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politika faizinde indirim kararı almasının ardından, konut kredisi faiz oranlarında da aşağı yönlü hareket başladı. İlk adımı atan Ziraat Bankası, konut kredisi faiz oranını yüzde 2.99’dan yüzde 2.69’a çekti. Bu indirimle birlikte 1 milyon TL’lik 120 ay vadeli bir kredide aylık taksit yaklaşık 2.700 TL azalırken, toplamda 328 bin TL’yi aşkın tasarruf sağlanıyor.

Türkiye’de bir ilkti! Dev şirket halka arz oluyor

Türkiye’nin köklü oyun şirketlerinden Joygame, halka arz için ilk adımı attı. Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) kayıtlı sermaye sistemi onayını alan şirket, ticaret tescilini de tamamladı. Halka arz süreci tamamlandığında Joygame, Borsa İstanbul’da işlem gören ilk Türk oyun şirketi olacak.

TESK’ten kermes ve panayır uyarısı: Böyle satışlar, kayıt dışılığı körüklüyor

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, uzun süren panayır ve kermeslerin yerel esnafı olumsuz etkilediğini belirterek, vergi, hijyen ve izin şartlarıyla denetlenmesi çağrısında bulundu. Palandöken, “Kamyona yükle, sat, topla, git” anlayışıyla yapılan satışlar, kayıt dışılığı körüklüyor” dedi.

Moody’s Türkiye’nin kredi notunu açıkladı

Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu ‘B1’den ‘Ba3’e çıkardı, kredi notu görünümünü ise ‘pozitif’ten ‘durağan’a revize etti.

Stellantis’ten dev gelir beklentisi! Yılın ilk yarısı için açıklanan rakam, 74,3 milyar avro

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yılın ilk yarısına ilişkin finansal bilgileri ve sevkiyat tahminlerini paylaşan Stellantis N.V’nin 2025’in ilk yarısında net gelirinin 74,3 milyar avro seviyesinde gerçekleşmesi tahmin ediliyor. Yılın ilk 6 aylık …