Konkordato rüzgârı! 2 dev şirket iflas eşiğinde

İzmir’deki Sağlık Şirketi, Konkordato Başvurusunda Bulundu

İzmir’de 1999 yılında kurulan ve tıbbi malzeme alanında hizmet veren sağlık şirketi yeni bir döneme girmeye hazırlanıyor. Türklab Tıbbi Malzemeler Sanayi ve Ticaret A.Ş., İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurusunda bulundu.

Başvurunun ardından mahkeme, Türklab’ın yanı sıra S.K. Teknoloji Araştırma Geliştirme Sanayi ve Ticaret A.Ş., Farlab İlaç Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş., Şahin Yağlıdere ve Kartal Yağlıdere şirketleri için geçici mühlet kararı verdi.

Mahkeme tarafından verilen karara göre, söz konusu kişi ve şirketler için 8 Nisan 2025 tarihinden itibaren üç aylık bir konkordato süreci başlatıldı. Bu süreçte şirketler ve sahipleri için geçici konkordato komiseri olarak Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Hatice Karpuzoğlu ve hukukçu Doç. Dr. Bilgehan Yeşilova atanmıştır.

Komiserler, sürecin doğru şekilde ilerlemesini sağlayacak ve konkordatonun başarılı olup olmadığını değerlendirecekler. Alacaklılar ise ilanın ardından yedi gün içinde konkordato talebine itiraz etme hakkına sahiptir.

Bununla birlikte, Brimstone Kimya Sanayi Ticaret Anonim Şirketi de konkordato talebinde bulunmuştur. Bu talebin ardından yeminli mali müşavir bağımsız denetçi Hakan Şarap, kimya yüksek mühendisi Şenay Çağıran ve Dr. Murat Şahin geçici olarak görevlendirilmiştir.

Related Posts

Dünya devi firma harekete geçti, Türkiye’de 2 bin kişi işe alınacak! Her yaştan alım yapılacak

Kurulduğu 1986 yılından günümüze Türkiye’nin önde gelen hızlı servis ve restoran zincirlerinden olan McDonald’s Türkiye’de yeni işe alım kampanyasını duyurdu. Buna göre, yaz aylarında 2 bin kişiyi istihdam etmeye hazırlanan şirket, farklı yaş …

Sektör temsilcileri yetkisiz nakliyecilere karşı tüketicileri uyarıyor

Nakliye sektörü temsilcileri, yetkisiz hizmet veren firmalara karşı vatandaşları uyardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Yunanistan’a giden Türk turist sayısı açıklandı!

Yunanistan’a seyahat eden Türk vatandaşlarının sayısındaki artış, her geçen yıl daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmesini sağlıyor. Türk-Yunan ilişkilerindeki gelişmeler, turizmde de önemli bir ivme kazandırmış durumda. Vize prosedürlerindeki kolaylıklar ve ortak turizm girişimleriyle bu artışın devam etmesi bekleniyor.

Seçim sonucu şaşırtmadı: MÜSİAD’a yeni AKP’li başkan!

MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Etkinlikte, yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi ve eski AKP Düzce Milletvekili aday adayı Burhan Özdemir, MÜSİAD Genel Başkanlığı’na seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir