Jose Mourinho, Suudileri ters köşeye yatırdı! Fenerbahçe kararı şoke etti

Futbolda son zamanların çekim merkezlerinden birisi haline gelen Suudi Arabistan bu kez baltayı taşa vurdu. Jose Mourinho’nun Roma’dan ayrılmasının ardından yeni sezonla birlikte bu ülkeden bir takımın başına geçmesine neredeyse kesin gözüyle bakan Suudiler, Portekizli teknik adamın Fenerbahçe ile anlaşmasıyla büyük hayal kırıklığına uğradı.

Suudi ve Körfez medyası ile Mısır basınında konuyla ilgili yer alan haberlerde şu ifadelere yer verildi: “Mourinho, Suudi Ligi’ni görmezden gelerek Fenerbahçe’nin yolunu tutuyor”, “Mourinho şok edici bir hamleyle Suudi Ligi’nin en iyilerini hayal kırıklığına uğrattı”, “Jose Mourinho, teknik direktörlük kariyerinde aldığı sürpriz kararla Suudi lig kulüplerini şok etti”, “Jose Mourinho, teknik direktörlük geleceğine ilişkin sürpriz bir kararla Suudi Profesyonel Ligi kulüplerini şok etti.”

Haberlerde ayrıca Avrupa futbol tarihinin en önemli teknik direktörlerinden biri olduğu vurgulanan Mourinho’nun adının, ülkenin en üst ligine yeni yükselen Al-Qadisiyah’ın yanı sıra, Al-Ittihad ve Al-Nasr gibi Suudi Ligi’ndeki büyük kulüplerle anıldığı ifade edildi. Fenerbahçe ile 2+1 senelik anlaşma sağlayan Portekizli teknik adamın, Suudi Arabistan’da kazanacağı çok yüklü miktarda yıllık ücretten vazgeçtiği de vurgulandı.

İLK TEMAS MART AYINDA KURULDU

Sarı-lacivertli kulüp, Jose Mourinho operasyonunu mart ayında başlattı. Sportif Direktör Mario Branco’nun vatandaşı olan Portekizli teknik adamla ilk kez mart ayında doğrudan iletişime geçtiği ortaya çıktı.

Başkan Ali Koç ile Mario Branco bu süreçte farklı adayları da masaya yatırdı. Ancak yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonunda, Roma’dan ayrılan Jose Mourinho’nun en doğru isim olacağı konusunda fikir birliğine varıldı. Başkan Ali Koç şampiyonluğun kaçması üzerine kesin kararını verdi ve Mourinho ile anlaşma sağlaması için Mario Branco’yu görevlendirdi. Branco da elini çok çabuk tutarak dünyaca ünlü teknik adamla resmi anlaşma sağladı.

KAKA’DAN BAŞARI DİLEĞİ

Brezilyalı unutulmaz futbolcu Kaka bir dönem Real Madrid’de birlikte çalıştığı eski teknik direktörü Jose Mourinho’ya Fenerbahçe kariyerinde başarılar diledi.

Sky Sports’a konuşan Kaka, “Jose Mourinho ile Real Madrid’de üç yıl birlikte çalıştım. İnanılmaz bir teknik direktör. Her zaman kazanmak isteyen, başarılı ve sert bir teknik direktör. Jose Mourinho’ya yeni kulübü Fenerbahçe’de bol şans diliyorum” dedi.

Milan’dan 2009 yılında 67 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Real Madrid’e transfer olan Kaka, İspanyol devinde Jose Mourinho ile birlikte 1 kez La Liga, 1 kez İspanya Kupası, 1 kez de İspanya Süper Kupa şampiyonluğu yaşamıştı.

KAP’A BİLDİRİLDİ

Fenerbahçe Kulübü, Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile görüşmelere başlandığını resmen duyurdu. Fenerbahçe Futbol A.Ş.’den Borsa İstanbul’a yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan açıklamada, “Futbol A takımı teknik direktörlük görevi için Jose Mario Dos Santos Mourinho Felix ile görüşmelere başlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx