‘İsraf haram’ diyen Diyanet’in binlerce kitabı otoparkta çürüttüğü ortaya çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılında Matbaa Harcamaları: İşte Detaylar

Geçim mücadelesi veren vatandaşların vergilerinden oluşan 130,1 milyar TL’lik dev bütçesiyle sıklıkla tartışma konusu olan Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılında matbaa harcamalarında rekor bir rakama imza attı. Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü ve Döner Sermaye İşletmesi aracılığıyla yıllık matbaa harcamalarını artıran Diyanet, 2024 yılında matbaa için 240 milyon TL ödedi.

2024 YILINDA 240 MİLYON 802 BİN LİRA

BirGün gazetesinden Mustafa Bildircin’in haberine göre, Diyanet’in üst düzey yöneticilerinin kitaplarının da bulunduğu yüz binlerce kitabı bastırarak matbaa harcamalarını artıran kurum, 2024 yılında toplamda 240 milyon 802 bin TL harcadı. Diyanet’in mali raporlarına yansıyan israf, otoparkta tozlanan binlerce kitabı ortaya çıkardı.

Diyanet Akademi binası altındaki depoda kitapların biriktiği ve fazlalık kitapların otoparka konulduğu belirtilirken, Diyanet kaynakları otopark ve depoda toplamda 5 bine yakın kitap kolisinin bulunduğunu aktardı. Otoparkın her yağmurda su altında kaldığını ve kitapların toz içinde olduğunu ifade eden kaynaklar, durumu gören yöneticilerin sorunu çözmediğini belirtti.

HATIR İLE BASTIRILAN KİTAPLAR

Diyanet kaynakları, Diyanet’in yöneticilerin kitaplarını ‘hatır ile bastırdığını’ belirterek, vergi mükelleflerinin paralarıyla bastırılan kitapların depoları doldurduğunu ve otoparkta yer kalmadığını vurguladı. Kaynaklar, “Ali Erbaş ve diğer sorumlular bu israfa nasıl son verecek?” şeklinde sorular yöneltirken, Diyanet’in artan matbaa harcamaları kamuoyunda eleştiri konusu oldu.

Related Posts

Pazar yerinde 5 kişiyi öldürüp soğukkanlı bir şekilde olay yerinden uzaklaştı

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta bir pazar yerinde silahlı saldırı düzenlendi. Öğleden sonra gerçekleşen olayda en az 5 kişi hayatını kaybetti. Saldırganın pazardan kaçtığı ve kısa süre sonra kendi silahıyla intihar ettiği belirtildi. Olayın, Tayland ile Kamboçya arasında son günlerde yeniden alevlenen sınır çatışmalarıyla bağlantılı olup olmadığı inceleniyor.

İngiltere’den İsrail’i kızdıracak Filistin kararı!

İngiltere Başbakanı Starmer, İsrail’in belirli koşulları yerine getirmemesi halinde, ülkesinin eylülde Filistin devletini tanıyacağını söyledi

Dünya gazetesi yazarı Çağdaş Yıldız tutuklandı

Yıldız, ifadesinde tutuklu Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’la ticari bir ilişkisinin olmadığını söyledi.

Orhaneli’de Trafik Kapandı

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde yangın nedeniyle Orhaneli-Harmancık yolu trafiğe kapatıldı.

Acı istatistikler açıklandı: Her dakika 1 kaza, her gün altı can kaybı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından açıklanan verilere göre, 2025 yılı Ocak–Haziran döneminde Türkiye genelinde ortalama her dakika 1 kaza meydana geldi.

Pakistan’da Muson Yağmurları Felaket Getirdi

Muson yağmurları nedeniyle Pakistan’da 271 kişi hayatını kaybetti, 655 kişi yaralandı.