Google yetkililerinden Meclis’te kritik sunum

Google yetkilileri TBMM’de sunum yapacak

Google yetkilileri, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde önemli bir sunum yapacaklar. Toplantıya, Google’ın uluslararası temsilcileri de katılacak. Bu temsilciler arasında Google İspanya Kıdemli Kamu Politikası Müdürü Helena Martins, Google İsviçre Arama İlişkileri Lideri Johannes Matthias Müller, ve Google Fransa, Orta Doğu ve Afrika’dan Sorumlu Haber Ortaklıkları Direktörü Faten Dubarry gibi isimler yer alıyor. Ayrıca, Google Türkiye’den Tolga Sobacı, Duygu Yücesoy ve Başak Yeşil de toplantıya katılacaklar.

TBMM Komisyon Başkanı Yayman, daha önce dijital telif konusunda Google temsilcileriyle olumlu görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, bugünkü toplantıda da benzer bir yapıcı atmosfer beklediklerini ifade etti.

Geçtiğimiz Ocak ayında, sekiz bağımsız medya kuruluşu Google’ın aniden haber trafiğini kesmesini protesto etmişti. Bu protesto, dijital telif yasası çalışmalarını hızlandırdı ve Haziran ayında Meclis’e sunulması planlanan yasa teklifiyle, dijital platformların içerik üreticilerine ödeme yapması hedefleniyor.

Bugünkü TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplantısı, Türkiye’nin dijital telif düzenlemeleri ve dijital platformların şeffaflığı konularında atacağı adımlar açısından oldukça önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Related Posts

Almanya’ın F-35 hamlesi, Fransa ile gerilime neden oldu

11 Temmuz 2025 Cuma günü Politico’da yer alan habere göre, Almanya 15 adet ek F-35 savaş uçağı satın alma kararı aldı. Bu alımla birlikte, Almanya’nın toplam F-35 filosu 50 uçağa ulaşacak. Daha önce 85 adet yaşlanan Tornado savaş uçağının yerine 35 …

Özgür Özel, adalet arayan aileler ile bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinde adalet arayan ailelerle bir araya geldiği toplantıda, toplumsal davalarda yeniden yargılamaların önünü açacaklarını ve adaletsizliklerle hesaplaşacaklarını vurguladı. Özel, “Bu ülkede bazı acılar bilinçli olarak yalnız bırakılıyor” diyerek adalet mücadelesinde kararlı olduklarının altını çizdi.

CHP milletvekillerinden ortak bildiri

CHP milletvekilleri ortak açıklama kaleme alarak yayımlandı. Vekiller, “Seçimle iktidarda kalmasının artık mümkün olmadığını, rıza üretemediğini anlayan Saray Rejimi, bu nedenle, seçmenin iradesini yargıyı araçsallaştırarak yok sayıyor; anayasa ve yasalar çiğneniyor, seçilmiş belediye başkanları hukuksuz bir biçimde gözaltına alınıyor ve hukuki gerekçeler olmaksızın tutuklanıyor!”

Aydın’da iş yerine kurşun yağdıran şüpheli tutuklandı

Aydın’da bir iş yerine silahla ateş açan şüpheli tutuklandı.

İstanbul’u sıcak çarptı! Kavurucu sıcağa böyle çözüm buldular

İstanbul’da etkili olan sıcak hava dalgası, kent genelinde vatandaşları sahillere ve denize yönlendirdi. Termometreler bazı ilçelerde 39 dereceyi gösterdi. İstanbullular, denize girerek ya da sahillerde yürüyüş yaparak serinlemeye çalıştı.

Erdoğan’dan, Bahçeli’nin ‘İBB duruşmaları TRT’de yayınlasın’ çağrısına yeşil ışık: ‘Gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur’

Son dakika haberi… AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün ‘İBB duruşmaları TRT’de yayınlasın’ önerisinde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye destek verdi. Erdoğan, “Gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur” dedi.