Türk Kızılay’ından Gazze’ye Ramazan Yardımları Devam Ediyor
ANKARA (İGFA) – Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine Türk Kızılay tarafından yapılan Ramazan yardımlarıyla birlikte iftar sofraları kurulmaya devam ediyor.
Gazze’deki Ebu Amuna Ailesi de Türk Kızılay’ın yardımları sayesinde molozlar arasında iftar sofrası hazırlayan ailelerden sadece bir tanesi. Bu manzaralar, Gazze’deki insanlık dramını bir kez daha gözler önüne seriyor.
Türk Kızılay, Gazze’deki insani krizi azaltmak amacıyla bölgeye yardımlarını sürdürüyor. Han Yunus bölgesinde evleri enkaza dönen Ebu Amuna ailesi de Türk Kızılay’ın ulaştırdığı iftarlık destek sayesinde ramazanı karşılamaya çalışıyor. Türk Kızılay ekipleri, bölgede gıda dağıtımlarını sürdürerek pek çok ailenin enkaza dönüşen evlerinde nasıl yaşam mücadelesi verdiğine şahit oluyor.
Kızılay, Gazze’ye Günlük 30 Bin Kişilik İftar Yemeği Sunuyor
Türk Kızılay, Gazze’de hizmet veren aşevinin kapasitesini Ramazan ayında artırarak günlük 30 bin kişiye iftar yemeği sunuyor. Rimal, Derilbelah, Han Yunus ve Refah gibi bölgelerde iftarlık desteği sunan Kızılay, aynı zamanda 50 bin gıda kolisi dağıtımı gerçekleştiriyor.
Türk Kızılay’ın Ramazan kampanyası kapsamında Gazze’ye yapılacak gıda yardımlarına Filistin Gıda Yardımı ve Filistin İftar/Sahur seçenekleriyle destek olmak mümkün.
Hayırseverler, GAZZE yazıp 2668’e SMS göndererek 50 TL bağışta bulunabilirler. Detaylı bilgi almak için kizilay.org.tr/ramazan adresini ziyaret edebilir, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından, mobil uygulamadan ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden destek alabilirler.
More Stories
ABD Hükümetinde kapanmadan önce sonra çağrı: Muhalefet, Trump ve iflas arasında kaldı
117 yaşında hayatını kaybeden Maria Branyas’ın uzun ömrünün sırrı açıklandı: Hücreleri 17 yaş daha genç!
Kontağı kapatıp yolda çiftetelli oynadılar: Polis affetmedi