Galatasaray Şampiyon Olması Halinde Kasasını Dolduracak

Galatasaray, Süper Lig’de 24. şampiyonluğa ulaşabilmek için Süper Lig’in 38. haftasında Konyaspor ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Sarı-kırmızılı ekip, son haftada yarın deplasmanda TÜMOSAN Konyaspor ile karşılaşacak. “Cimbom”a şampiyonluk için 1 puan alması yetecek.

Galatasaray, mutlu sona ulaşması durumunda 66. sezonu oynanan ligde 24. kez şampiyonluğa ulaşacak. Ligde en fazla şampiyon olan takım konumundaki sarı-kırmızılılar, en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin (19) 5 şampiyonluk önüne geçecek.

ŞAMPİYONLUK SONRASI KASASI DOLACAK

Galatasaray, elde ettiği şampiyonlukla yaklaşık 240 milyon lira geliri kasasına koyacak. Sarı-kırmızılı ekip, 38 milyon 30 bin lira lige katılım, 23 şampiyonluğu karşılığında 77 milyon 625 bin lira da “şampiyonlar payı” bedeli elde etti.

Süper Lig’de 37 hafta sonunda 32 galibiyet, 3 beraberliği bulunan Galatasaray, performans primi olarak ise 83 milyon 348 bin lira kazandı. “Cimbom” şampiyonluğu garantilemesinin ardından 39,8 milyon liralık primin de sahibi olacak. Böylelikle Galatasaray’ın bu sezonki yayın havuzundan geliri 238 milyon 803 bin lirayı bulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx