Ebrar’a ‘tercih’, Merih’e linç! İçimizdeki Avusturyalılardan bozkurt rahatsızlığı

  • HABER7

Attığı goller ve oynadığı oyunla müsabakaya damga vuran Merih Demiral’ın bozkurt işaretiyle yaptığı gol sevinci gayri milli unsurlarda rahatsızlığa yol açtı. Düşünce ve ifade özgürlüğünü yok sayarak bozkurt sembolünü yasaklayan Avusturya’ya tepki mahiyetindeki el işaretiyle gol sevincini yaşayan Merih, “içimizdeki Avusturyalıları” rahatsız etti.

‘GERİCİ’ SES YİNE HEDEF ALDI

Daha önce Milli Takımımıza “Gerici yapılanma” diyerek hakaret eden gazeteci Enver Aysever, şimdi de maçın yıldızı Merih Demiral’ı hedef aldı.

Aysever konuşmasında, “Sana mı kaldı Türk milli takımının başarısını böyle sabote etmek? Aleviler de Kürtler de mutluyken bir anda buraya indirgemek neyin nesi? Museviler Türkiye’de Atatürk’ü çok sever, bu hareket onları da yok sayar.” dedi.

İŞTE ZİHNİYET: EBRAR’I SAVUNDU, MERİH’E SAVURDU!

Şarkıcı Suavi’den de milli yıldıza yönelik skandal sözler geldi.

Suavi, Merih’in bozkurt işareti yaptığı fotoğrafı paylaştığı X hesabında, “Galibiyeti samimi olarak kutluyorum.., ama seni kınıyorum. Tüm ülke için giymiş olman gereken o formayı, bu kadar sığlaştırdığın için.” ifadesini kullandı.

Aynı Suavi, Kadın Voleybol Takımı’nın kazandığı başarıyı “eşcinsel” çıkışlarıyla gölgeleyen Ebrar Karakurt’a yönelik haklı tepkilere ise, “Cahil şaklabanlar, insanların tercihlerinden size ne?” diye karşılık vermişti.

Ebrar Karakurt’un fıtrata aykırı tavrını milli takım ile ilgili konulara yansıtmasını savunan Suavi’nin, Avusturya’daki fikir ve düşünce ürünü sembole yasak konulmasına tavırla bir el işareti yapan Merih’e hakaret etmesi ikiyüzlülük olarak yorumlandı.

Bir sosyal medya kullanıcısı, “Mevzu eşcinsel Ebrar Karakurt olunca ‘İnsanların tercihlerinden size ne?’ Mevzu bozkurt selamı veren Merih Demiral olunca ‘Milli formayı sığlaştırdığın için seni kınıyorum’” yorumunu yaptı.

İSRAİL VE ERMENİ DİASPORSIYLA AYNI ÇİZGİDELER

Amerika’da yerleşik Ermeni Diasporası, Merih Demiral’ın gol sevincinden rahatsız oldu. Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), bozkurt işaretinin şiddet içeren bir sembol olduğu iftirasıyla Merih’e bütün uluslararası maçlardan ömür boyu men cezası verilmesi gerektiğini savundu.

Ermeni Diasporası ANCA’nın resmi X hesabından yapılan paylaşımda, “Türk stoper Merih Demiral, bugünkü Avrupa Şampiyonası’nda Avusturya’ya karşı attığı golü faşist bir Bozkurt selamıyla ‘kutluyor’; bu, Hıristiyanlara ve Kürtlere karşı zehirli nefret ve soykırıma varan şiddetin ırkçı bir jesti. Demiral’a kırmızı kart ve tüm uluslararası maçlardan ömür boyu men cezası verilmeli.” denildi.

İşgalci İsrail‘in medyası Kann News, Merih Demiral’ın yaptığı işaretten rahatsız olanlardan. Demiral’ın yaptığı Bozkurt işaretini “Yahudi karşıtı milliyetçi bir işaret” olarak tanımlayan Kann News’deki haberin devamında “Bozkurtlar örgütü faşist bir terör örgütü olarak kabul ediliyor” şeklinde skandal ifadeler kullanıldı.

Merih’in sevinci Alman medyasını da rahatsız etti. Alman Bild Gazetesi sevinçle ilgili olarak “Faşist kurt selamı! Türkiye’nin golcüsünden aşırı sağcı kutlama” başlığını attı.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx