Doom: The Dark Ages Resmen Duyuruldu

Xbox Games Showcase etkinliğinde id Software tarafından bu defa Doom için oldukça farklı bir ortam ortaya koyan Doom: The Dark Ages resmi olarak duyuruldu. Bethesda sitesindeki bir gönderide Doom: The Dark Ages’in serideki önceki oyunların bilim kurgu gelecek ortamından ziyade karanlık bir ortaçağ ortamında geçtiği açıklandı.

Açıklama şu şekilde: “Doom evrenini genişleten karanlık ve fantastik bir dünyada Cehennem’in ordularına karşı tek bir kişi olarak savaş. Doom (2016) ve Doom Eternal’ın öncesinde geçen bu heyecan dolu, sinematik oyunda Slayer’ın öfkesinin ardındaki hikâyeye ve bir krallığın son umudundan Cehennem’in en büyük kâbusuna dönüşmesine tanıklık et.

Doom’un klasik canavarlarının yeniden tasarlanan hallerinin yanı sıra yepyeni tehditler de barındıran iblis ordularıyla ortaçağ savaşlarına gir. Destansı bir kahramanlık hikâyesine adım at ve kötücül ordulara karşı ağır nişancı çatışmalarına girerken son teknoloji idTech motorunun da tadını çıkar.”

Oyunun fragmanı Doom Guy’ın bu oyunda yüzleşmek zorunda kalacağı bazı düşmanları gösteriyor. Ayrıca fırlatılabilir Kalkan Testere dahil yeni silahlarından bazıları da ilk kez karşımıza çıkıyor. Doom Guy aynı zamanda oyunun Mecha Dragon’unu ve devasa yumruklarıyla benzer büyüklükteki iblisleri alt etmek için tasarlanmış devasa mekanik benzeri Atlan’ı da kullanabilecek.

Oyunun websitesinde ayrıca şunlar yazıyor: “Orijinal Doom’dan (1993) esinlenen The Dark Ages’da oyuncular yok edilebilir iblisler, acımasız yakın dövüş saldırıları ve daha fazlasını içeren sağlam, ağır çatışmalara girecek. Slayer olarak oyna, menzilli bombardıman ve agresif yakın dövüş arasında doğru dengeyi kur ve Cehennem ordularının korkudan titremesine şahit ol.”

Doom: The Dark Ages tek oyunculu bir oyun olacak ve 2025 yılında PC, Xbox ve PlayStation 5 platformları için çıkacak. Hatta Xbox Game Pass sahipleri oyuna ilk günden erişebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx