Diş tedavilerinde yeni dönem: Dijital teknolojilerle tedavi süresi kısalıyor

Dijital Teknolojiler Diş Protezi Üretim Süresini Kısaltıyor

Dr. Göknur Öztürk, dijital ağız içi tarayıcılar ve üç boyutlu yazıcıların diş protezlerinin üretim süresini kısalttığını ve hasta memnuniyetini artırdığını bildirdi.

Göknur Öztürk, dijital teknolojilerle tedavi sürecine değinerek, ağız içi tarayıcılarla ölçü alma işleminin dijital ortamda hızla gerçekleştiğini belirtti.

Öztürk, teknolojiler sayesinde tedavi sürecinin belirgin şekilde kısaldığının bilgisini vererek, “Sürecin hızlanması, hastaların tedaviye daha kısa sürede ulaşmasını sağlarken, hasta memnuniyetini de önemli ölçüde artırıyor” ifadesini kullandı.

Bu teknolojilerin her yaştan ve farklı ihtiyaçlara sahip hastalar için avantajlar sunduğunu aktaran Öztürk, “Dijital teknolojiler sayesinde klinik ziyaret süreleri kısalıyor. Dijital ölçülerle uyumu yüksek protezler üretilebiliyor, bu da hastanın konforunu, dolayısıyla memnuniyetini artırıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Öztürk, üç boyutlu yazıcı teknolojisinin, geleneksel yöntemlere kıyasla malzeme israfını azaltıp, süreçleri hızlandırdığını anlatarak, bu teknolojinin uzun vadede hem hastalar hem de hekimler için ekonomik avantajlar sunduğunu kaydetti.

“Dijital teknolojiye uyum sağlama artık bir ayrıcalık değil, zorunluluk haline geldi”

Diş hekimliği eğitiminin de teknolojiye uyum sağladığını, üç boyutlu yazıcı ve CAD/CAM sistemlerinin üniversitelerin ders programlarına dahil edildiğini belirten Öztürk, “Dijital teknolojiye uyum sağlama artık bir ayrıcalık değil, zorunluluk haline geldi. Gelecekte tüm kliniklerde bu teknolojileri görmek mümkün olacak” ifadelerini kullandı.

Öztürk, dijital protez üretiminin, estetik ve fonksiyonellik açısından da önemli gelişmeler sağladığına işaret ederek, geleneksel yöntemlerde haftalar süren tedavi sürelerinin oldukça kısaldığını, bunun hem hastalar hem de hekimler için önemli bir dönüşüm olduğunu aktardı. (AA)

Related Posts

Mide kanseri riski bu kan grubunda daha yüksek!

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Yol, erkeklerde, A kan grubundaki kişilerde, sigara içenlerde ve şişmanlarda mide kanseri görülme riskinin daha fazla olduğunu söyledi.

Kavurucu sıcaklarda buzla serinlemek isteyenler dikkat: Yarar sağlayalım derken zarar verebilirsiniz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yüksek sıcaklıklara karşı uyarırken uzmanlar sıcak çarpmaları ve özellikle sıcaklarda çalışanlar olmak üzere vatandaşların serinlemek için buz kullanmasıyla ilgili bilgi verdi.

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

“Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün”

Türk Tabipleri Birliği 77. Büyük Kongresi, ülkemizin ve dünyanın içinden geçtiği zorlu ortamda, hekimliğin tarihsel birikimi ve toplum sağlığına karşı taşıdığı sorumluluk duygusuyla toplandı.

Yılan ısırdığında ne yapmalı? Adım adım izlenecek hayat kurtaran yöntemler

Yaz aylarında kırsal alanlarda ya da doğa yürüyüşlerinde karşılaşılabilecek tehlikelerden biri olan yılan ısırıkları, doğru ve hızlı müdahale ile ölümcül olmaktan çıkabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmalı, nelerden kaçınmalı? İşte adım adım yılan ısırığına karşı ilk yardım rehberi…