Derslerdeki başarısızlık ‘istismarı’ haber veriyor olabilir

Çocukların İstismara Maruz Kalma Tehlikesi: Öğretmenlerin Rolü Önemli

Günümüzde çocuklar, dijital ve sosyal ortamlarda istismara maruz kalma riski taşıyor. İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Risk Altındaki Çocukların Tespiti ve Korunması’ konulu etkinlikte, Türkiye’deki uygulamalar ele alındı ve öğretmenlerin risk altındaki çocukları tespit etmedeki rolü vurgulandı. Doç. Dr. Münevver Mertoğlu, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, Türkiye’de yapılan araştırmalarda öğretmenlerin istismar konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını belirtti.

Öğretmenlerin Eğitimi Yetersiz
Afyonkarahisar’daki 51 ilkokulda 400 öğretmenle yapılan bir araştırmada, öğretmenlerin çocuk istismarı ve ihmali konusunda eğitim almadığı ortaya çıktı. Öğretmenlerin çoğunluğunun çocuk koruma kanunu hakkında bilgi sahibi olmadığı belirlendi. Araştırmalar, istismar ve ihmallerin çocukların yaşam ve sağlığını ciddi şekilde etkilediğini ortaya koyuyor. Fiziksel istismarın belirtilerini bilmek, öğretmenler için önem taşıyor.

Akademik Başarısızlık İhmali Düşündürmeli
Akademik başarısızlık, çocuk istismarını düşündürmesi gereken önemli bir belirtidir. Öğretmenlerin çocukları izleyip tespit etmeleri ve gerekli kurumlara bildirmeleri gerekir. Cinsel istismar ise tespit edilmesi en zor olanıdır. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, cinsel suç mağduru olan çocukların oranı her yıl artmaktadır.

Küresel Standartlara Ulaşmak Zorlaşıyor
Almanya Leipzig Üniversitesi’nden Prof. Dr. Stephanie Schiedermair, çocuk refahının tehlikede olduğu durumların belirtilerine dikkat çekti. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocukların yararının korunmasını temel almasına rağmen, bu kavramın yorumlanması ülkeler arasında farklılık göstermektedir. Devletlerin istismara uğrayan çocukları koruması ve önlem alması gerekmektedir.

Related Posts

Eğitim-Bir-Sen’in araştırması zorunlu eğitim süresini yeniden gündeme getirdi: Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor

Eğitim-Bir-Sen’in yaptığı araştırma sonrası zorunlu eğitim süresi yeniden gündeme geldi. Araştırmada liselerde “2+2” olarak adlandırılan 2 yıl zorunlu, 2 yıl isteğe bağlı eğitim modeli önerisinin ağırlıklı görüş olarak ön plana çıktığını bildirdi. Muhalefet ve eğitimcilerden “Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor” tepkisi geldi.

LGS tercih dönemi başlıyor: Nelere dikkat edilmeli?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçlarının 11 Temmuz Cuma günü açıklanması bekleniyor. Tercih dönemi ise 14 Temmuz’da başlayacak ve 24 Temmuz’da sona erecek. Sadullah Oğuz da bu sürecin sadece bir okul tercihi değil, aynı zamanda bir yaşam tercihine dönüştüğünü söyleyerek “Tercih süreci öğrencilerimiz için sadece bir okul seçimi değil, hayatlarında verdikleri ilk önemli kararlardan biridir. Öğrenciler bu süreçte yalnızca bir okul değil, aynı zamanda bir yaşam ortamı seçiyor” dedi.

SON DEPREMLER AFAD VE KANDİLLİ 1 TEMMUZ – CANLI || Malatya, Manisa ve Hatay’da deprem! Az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, kaç büyüklüğünde oldu?

Son depremler 1 Temmuz Salı yani bugün yurt genelinde hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hemen belirtelim ki yurtiçi ve komşu ülkelerde meydana gelen depremler AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından anbean kaydediliyor. Son olarak saat 02.31’de Malatya Yeşilyurt’ta 2.9 büyüklüğünde, saat 03.31’de Manisa Soma’da 2.8 büyüklüğünde ve saat 07.31’de Hatay Reyhanlı’da 2.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 1 Temmuz Salı son depremler listesi…

AÖF YAZ OKULU 2025 KAYIT TARİHİ ||Anadolu Üniversitesi AÖF yaz okulu kayıtları ne zaman, nasıl yapılır?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu sınavları ne zaman sorusu, öğrenciler tarafından takip ediliyor. Belirlenen tarihten sonra mazeret kabul edilmeyecek ve yaz okulu kayıt işlemi yapılmayacaktır. Yaz okulu kayıt süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Yaz Okulu ücretini ödemeyen öğrenciler, 2024-2025 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt hakkını kaybeder. Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir. Ders seçimi aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu, Ders Seçim (Ekle/Sil) bağlantısından yapılacaktır. Dersler bittikten sonra AÖF yaz okulu sınavları ağustos ayında yapılacak. Peki, Anadolu Üniversitesi AÖF yaz okulu kayıtları ne zaman, nasıl yapılır? İşte, AÖF yaz okulu 2025 kayıt tarihi…

15 Temmuz resmi tatil mi, hangi güne denk geliyor? 4 gün tatil ihtimali var! 15 Temmuz’da, resmi daireler ve bankalar kapalı mı, açık mı?

15 Temmuz resmi tatil mi, hangi güne denk geliyor? 15 Temmuz’da, resmi daireler ve bankalar kapalı mı, açık mı?15 Temmuz 2025e bir aydan kısa süre kalmasıyla birlikte bu sorunun cevabı da merak edilip araştırılıyor. Öte yandan 15 Temmuz’un hafta sonu ile birleşip 4 gün tatil olma durumu da en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Peki, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bu yıl hangi güne denk geliyor, 4 gün tatil olur mu? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte resmi tatille ilgili detaylar…

YKS ne zaman 2025? YKS’ye kaç gün kaldı? Geri sayım başladı…YKS sınav giriş belgesi alma ekranı

YKS sınav yerleri için geri sayım başladı. YKS sınav giriş belgesi alma ekranı ÖSYM AİS ekranı üzerinden takip ediliyor. 3 oturum için YKS sınav giriş yerleri açıklanmasıyla birlikte YKS geri sayım sayaç başlayacak. Üniversite sınav giriş belgesi ile adaylar hangi okulda sınava gireceklerini öğrenecek. Adayların sınav giriş belgelerini oturum öncesinde ve içerisinde yanında bulundurmaları gerekiyor. Peki, YKS ne zaman 2025? YKS’ye kaç gün kaldı? İşte, Üniversite sınavı 2025 tarihleri…