Dermatolojik onay almayan ıslak mendiller cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Islak Mendillerin Cilde Etkileri ve Doğru Kullanımı

Uzmanlara göre, son yıllarda yüzey temizleyici, parfümlü ve sirkeli olarak üretilen ıslak mendillerin sık kullanımı cilt rahatsızlıklarını artırabiliyor. Hijyen malzemesi olarak da kullanılan ıslak mendillerin özellikle bebekler, küçük çocuklar, yaşlılar ve hassas cilt yapısına sahip kişilerde cilt problemlerine neden olabileceği belirtiliyor.

Kimya Profesörü Kalaycı, ıslak mendillerin içeriğinde bulunan alkol, paraben gibi koruyucular, koku maddeleri ve dezenfektanların cilt bariyerini bozarak kuruluk ve cilt hasarına yol açabileceğini vurguluyor. Ayrıca, cildin bu kimyasallara karşı hassasiyet göstermesi durumunda alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabiliyor.

Kalaycı, ıslak mendillerin günlük temizlik ürünleri olmadığını, acil durumlarda kullanılması gerektiğini belirtiyor. Ürün seçerken dermatolojik açıdan test edilmiş, alkol, paraben ve koku içermeyen, cilt bariyerini koruyan ve PH değeri 4,5 ile 5,5 arasında olan ürünleri tercih etmenin önemli olduğunu ifade ediyor.

Bebeklerde ve küçük çocuklarda kullanılacaksa saf su ve pamuktan oluşan mendillerin tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Kalaycı, ciltte herhangi bir problem yaşandığında ıslak mendil kullanımının bırakılması ve bir dermatologa başvurulması gerektiğini vurguluyor. Günlük temizlik için su ve sabunun en doğru tercih olduğunu belirten uzmanlar, ıslak mendillerin su ve sabunun yerini tutamayacağını hatırlatıyor.

Related Posts

Kavurucu sıcaklarda buzla serinlemek isteyenler dikkat: Yarar sağlayalım derken zarar verebilirsiniz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yüksek sıcaklıklara karşı uyarırken uzmanlar sıcak çarpmaları ve özellikle sıcaklarda çalışanlar olmak üzere vatandaşların serinlemek için buz kullanmasıyla ilgili bilgi verdi.

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

“Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün”

Türk Tabipleri Birliği 77. Büyük Kongresi, ülkemizin ve dünyanın içinden geçtiği zorlu ortamda, hekimliğin tarihsel birikimi ve toplum sağlığına karşı taşıdığı sorumluluk duygusuyla toplandı.

Yılan ısırdığında ne yapmalı? Adım adım izlenecek hayat kurtaran yöntemler

Yaz aylarında kırsal alanlarda ya da doğa yürüyüşlerinde karşılaşılabilecek tehlikelerden biri olan yılan ısırıkları, doğru ve hızlı müdahale ile ölümcül olmaktan çıkabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmalı, nelerden kaçınmalı? İşte adım adım yılan ısırığına karşı ilk yardım rehberi…

İnfertilite Her 6 Çiftten Biri Çocuk Sahibi Olamıyor

İnfertilite yayılıyor. Uzmanlar, 6 çiftten birinin çocuk sahibi olamadığını belirterek, “İnfertilite yani kısırlık her iki cinsiyette de eşit oranda görülüyor” dedi.