Cemil Tugay, Özgür Özel ile bir araya geldi: ‘Şiddeti meşrulaştıran söylemlerle…’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İstanbul’da Bir Araya Geldi

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 43. Olağan Meclis Toplantısı için İstanbul’da bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü.

“Şiddeti Meşrulaştıran Söylemlerle Bu Hale Getirilen Ortam, Derhal Sona Erdirilmelidir”

TBMM Grup Başkanvekili ve DEM Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in cenaze töreninin ardından Özel’e yönelik yumruklu saldırıyı kınayan Tugay, “Özgür Özel’e yapılan alçakça saldırıyı en sert biçimde kınıyorum. Bu saldırı, partimizin saygıdeğer Genel Başkanına değil, partinin değerlerine, demokrasiye ve toplumsal barışa yöneliktir. Şiddeti meşrulaştıran söylemlerle bu hale getirilen ortam, artık derhal sona erdirilmelidir. Siyaset, şiddetin değil ifade özgürlüğünün ve çoksesliliğin alanı olmalıdır. Saygıdeğer Genel Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, faillerin hukuk önünde gereken cezayı alması için üzerimize düşeni yapacak şekilde her zaman yanında olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyorum” dedi.

Baş Sağlığı Ziyareti

Başkan Tugay, ayrıca Özgür Özel ile birlikte dün vefat eden Türk Halk Müziği sanatçısı Yavuz Top’un ailesini ziyaret ederek baş sağlığı diledi.

Türk halk müziğinin usta isimlerinden bağlama virtüözü Yavuz Top (75), geçtiğimiz hafta beyine pıhtı atması sonucu Siyami Ersek Hastanesi’nde yoğun bakıma alınarak ameliyat edildi ve ne yazık ki kurtarılamadı. Sanatçı, dün (3 Mayıs 2025) Kartal Cemevi’nde düzenlenen törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Top, ayrıca türkülerin akademik düzeyde incelenmesi ve gelecek nesillere aktarılması için önemli çalışmalarda bulunmuştu.

Related Posts

Trump, ticaret savaşını tırmandırıyor: Japonya ve Güney Kore’ye yüzde 25 gümrük vergisi açıkladı ancak vergileri erteledi

Trump, ticaret savaşını tırmandırıyor: Japonya ve Güney Kore’ye yüzde 25 gümrük vergisi açıkladı ancak vergileri erteledi

Hikmet Çetinkaya’nın cenaze programı belli oldu

83 yaşında çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden gazeteci-yazar Hikmet Çetinkaya’nın cenaze programı belli oldu.

Mansur Yavaş’tan başsağlığı açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, 12 askerin şehit olduğunu duyurdu. ABB Başkanı Mansur Yavaş ise başsağlığı mesajı yayımladı.

Atatürk’ün çizdiği yoldan sapmayız

Mustafa Kemal, “Basın milletin ortak sesidir. Hiçbir sebeple baskı altına alınamaz” dedi. Gazetecilerin gördüğünü, bildiğini yazması gerektiğini söyledi. Bu sözler bizim düsturumuz oldu.

İsrail askerlerinin düzenlediği baskında 2 Filistinli öldü

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail askerlerinin, Nablus’un doğusundaki Salim köyüne düzenlediği ve 2 evi kuşatma altına aldığı baskında ölü sayısı arttı. Baskın sırasında Visam Gassan Hasan Iştiyye (37), İsrail askerleri tarafından açılan …

Aydın Bozdoğan’da korkutan orman yangını

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde orman yangını çıktı. Yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahaleler sürüyor.