Beşiktaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’ne yönelik soruşturmada 3 tutuklama

Beşiktaş Belediyesi Soruşturması: Tutuklamalar Gerçekleşti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Beşiktaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’ne yönelik olarak 7 şüpheli hakkında adli işlemler tamamlandı. Bu şüpheliler, ‘kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi hakimlik, Beşiktaş Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Mehmet Mandacı, Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı olan dönemin Beşiktaş’taki görevini yürütmüş olan Mehmet Mandacı, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Can Özdemir ve Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Alican Abacı’nın babası İsmet Abacı’nın tutuklanmasına karar verdi.

Beşiktaş Belediyesi çalışanları Görkem Kızılkaynak, İsmail Yalçın ve Şazime Sena Çelik ile firma sahibi Hakan Ateş, yurt dışına çıkış yasağı ve imza atmayı içeren adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

2019 yılındaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için yapılan alım süreci ihbar üzerine başlatılan soruşturmada, Alican Abacı, Mehmet Mandacı ve Rıza Can Özdemir’in işi alma yeterliliği olmayan paravan bir firma üzerinden usulsüz işlemler yaparak kamuyu zarara uğrattıkları belirlendi.

Mehmet Mandacı ve Rıza Can Özdemir’in de aralarında bulunduğu 2’si tutuklu 11 şüpheliden 9’u hakkında ‘kamu kurum kuruluşları zararına dolandırıcılık’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından gözaltı kararı verilmişti.

Related Posts

Mavi bayraklı koydan 240 kilogram atık çıkarıldı

Bodrum’da “Denize En Çok MAVİ Yakışır” düzenlenen geleneksel Deniz Dibi Temizliğinin bu yılki dördüncü etabı, mavi bayraklı Yahşi sahilinde gerçekleştirildi. Deniz dibinden 240 kilogram atık çıkarıldı, sahilde sergilendi.

İmamoğlu: Sandık gelecek, herkes yaptıklarının hesabını verecek

CHP’nin Gaziosmanpaşa’daki buluşmasına mesaj gönderen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hukuksuz tutuklamalara tepki gösterdi. Tutuklu hiçbir belediye başkanının veremeyecek hesabının olmadığını söyleyen İmamoğlu, “Sandık gelecek, herkes yaptıklarının hesabını verecek” dedi.

Zelenski’den ‘İstanbul’da 4’lü zirve’ açıklaması: Böyle bir toplantıya her gün hazırız

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İstanbul’da 4’lü zirve önerisine destek vererek “Eğer Trump desteklerse memnun oluruz. Eminim ki Cumhurbaşkanı Erdoğan bu görüşmeyi destekleyecektir. Başkan Trump, ben ve Putin. Böyle bir toplantıya her gün hazırız” dedi.

Cemil Tugay’dan İzmir milletvekillerine sitem

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, DİSK Genel-İş ile Toplu İş Sözleşmesi’nin (TİS) imzalanmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Tugay, “Herhangi bir alanda hizmetsizlik görürsek belediye buradan gereksiz yere yük taşıyorsa bu yük probleme neden olursa müdahale edeceğiz.” dedi. Tugay, açıklamasında milletvekillerine de sitem etti.

Netanyahu çapraz sorguya alındı: Tam 1788 defa aynı cevabı verdi

The Jerusalem Post’un aktardığına göre, salı günü yapılan çapraz sorguda Netanyahu, süreci “bir şaka” olarak nitelendirdi. Mahkeme, kamuoyunda “1000 numaralı dosya” olarak bilinen davada, Netanyahu’nun Hollywood yapımcısı Arnon Milchan ve iş insanı …

Almanya’da 3 tane bulundu, şehir tarihinin en büyük tahliye operasyonu başladı

Köln’ün Deutz semtinde II. Dünya Savaşı’ndan kalma üç adet patlamamış bomba tespit edildi. Yetkililer, şehir tarihinin en büyük tahliye operasyonunun başlatılacağını duyurdu. Tahliye ve güvenlik önlemleri, 4 Haziran Çarşamba başlayacak.