Asgari ücret protestosu: Vergilerle alın terimizin sermayeye peşkeş çekilmesine alışmayacağız

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri 2025 Asgari Ücreti Tepki Gösterdi

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, 2025 yılı için belirlenen asgari ücrete tepki göstererek, “Açlık sınırı altında asgari ücret dayatmalarına alışmayacağız. Asgari ücretin altında emekli aylığı dayatmalarına alışmayacağız. Dolaylı dolaysız vergilerle alın terimizin sermayeye peşkeş çekilmesine alışmayacağız” açıklamasını yaptı.

İlkadım ilçesi Süleymaniye Geçidinde gerçekleşen açıklamada, Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, asgari ücret artışına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Aralık ayı, umutlu bir yeni yılı karşılamak için beklenir; ancak Türkiye’de her ay olduğu gibi umutsuzluk, geleceksizlik, sefalet ve yaşam mücadelesiyle geçer.
  • 2025 yılı için belirlenen asgari ücret, enflasyonun gerisinde kalarak sadece yüzde 30 arttırılmıştır. Bu durum, asgari ücretle geçinenlerin yine açlık ve sefalete mahkum edildiği anlamına gelmektedir.
  • Emekçilerin ve emeklilerin yaşam koşullarını yansıtmayan resmi enflasyon oranının, maaşlar ve aylıklara yansıtılacak zam oranını belirleyeceği bildirilmektedir.

Mücadelelerinin devam edeceğini belirten Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, asgari ücretin insanca yaşanacak bir seviyede belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamada, asgari ücret dayatmalarına, emekli aylığı düşüklüğüne ve vergilerle alın terinin sermayeye peşkeş çekilmesine karşı çıkıldığı belirtildi.

Emeklilerin çoğunluğunun asgari ücret seviyesinin altında yaşam mücadelesi verdiği vurgulanarak, asgari ücretin insanların kendileri ve ailelerine sağlıklı bir yaşam düzeyi sunması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, emeklilerin asgari ücretten daha düşük aylıklara mahkum edilmesinin kabul edilemez olduğu aktarıldı.

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, iktidarın politikalarına karşı çıkmaya devam edeceklerini ve asgari ücretin insanca bir seviyede belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.


Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?



Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Azerbaycan hükümeti kaynakları: Uçağın düşmesine Rus hava savunma sistemi neden oldu

TIKLAYIN – Narin Güran davası | Aile meclisinin toplantı videosu mahkemede izletildi: Çobanı önce darbedip, sonra saat hediye etmişler

TIKLAYIN – MHK’den devrim niteliğinde karar: Hakem atamalarında sistem değişiyor

TIKLAYIN – Erdoğan’ın asgari ücret paylaşımına cevap yazmıştı: 2 kere gözaltına alınan Kadir İpek tutuklandı

TIKLAYIN – Şakir Paşa Ailesi dizisinin köşkü kül oldu: Sabotaj ihtimali değerlendiriliyor

TIKLAYIN – CHP’de “bildiri krizi”; 13 milletvekili metnin dilini “ağır” buldu, değişiklikten sonra imzacı sayısı yükseldi iddiası!

TIKLAYIN – İpek Kıraç’ın açtığı vasi davasında, “İnan Kıraç hangi toplantıda olduğunun farkında değildi” belgesi

TIKLAYIN – Merkez Bankası 22 ay sonra faizi indirdi

Related Posts

Almanya’ın F-35 hamlesi, Fransa ile gerilime neden oldu

11 Temmuz 2025 Cuma günü Politico’da yer alan habere göre, Almanya 15 adet ek F-35 savaş uçağı satın alma kararı aldı. Bu alımla birlikte, Almanya’nın toplam F-35 filosu 50 uçağa ulaşacak. Daha önce 85 adet yaşlanan Tornado savaş uçağının yerine 35 …

Özgür Özel, adalet arayan aileler ile bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinde adalet arayan ailelerle bir araya geldiği toplantıda, toplumsal davalarda yeniden yargılamaların önünü açacaklarını ve adaletsizliklerle hesaplaşacaklarını vurguladı. Özel, “Bu ülkede bazı acılar bilinçli olarak yalnız bırakılıyor” diyerek adalet mücadelesinde kararlı olduklarının altını çizdi.

CHP milletvekillerinden ortak bildiri

CHP milletvekilleri ortak açıklama kaleme alarak yayımlandı. Vekiller, “Seçimle iktidarda kalmasının artık mümkün olmadığını, rıza üretemediğini anlayan Saray Rejimi, bu nedenle, seçmenin iradesini yargıyı araçsallaştırarak yok sayıyor; anayasa ve yasalar çiğneniyor, seçilmiş belediye başkanları hukuksuz bir biçimde gözaltına alınıyor ve hukuki gerekçeler olmaksızın tutuklanıyor!”

Aydın’da iş yerine kurşun yağdıran şüpheli tutuklandı

Aydın’da bir iş yerine silahla ateş açan şüpheli tutuklandı.

İstanbul’u sıcak çarptı! Kavurucu sıcağa böyle çözüm buldular

İstanbul’da etkili olan sıcak hava dalgası, kent genelinde vatandaşları sahillere ve denize yönlendirdi. Termometreler bazı ilçelerde 39 dereceyi gösterdi. İstanbullular, denize girerek ya da sahillerde yürüyüş yaparak serinlemeye çalıştı.

Erdoğan’dan, Bahçeli’nin ‘İBB duruşmaları TRT’de yayınlasın’ çağrısına yeşil ışık: ‘Gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur’

Son dakika haberi… AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün ‘İBB duruşmaları TRT’de yayınlasın’ önerisinde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye destek verdi. Erdoğan, “Gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur” dedi.