Altın haftaya yükselişle başladı

Altın fiyatları yatırımcıların enflasyonda düşüşe işaret etmesini beklediği kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisi öncesinde hafif arttı.

Altın fiyatları, ABD Hazine tahvil getirilerinin düşmesinden de destek bulurken yatırımcılar faiz indirimi konusunda ipucu edinmek için bu hafta açıklanacak PCE verisini ve ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarını izleyecek.

Bu hafta cuma günü açıklanacak olan PCE verisi, Fed’in temel enflasyon göstergesi olarak kabul ediliyor. Endeksin mayısta yüzde 2,6 ile üç yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine gerilemesi bekleniyor.

Verinin ayrıca ABD’de faizlerin gelecekteki seyrini etkileyeceği düşünülüyor. PCE verisinin gerilemesinin Fed’e faiz indirimi alan açabileceği tahmin edilirken bu durum da altın fiyatlarını destekliyor.

ALTINDA SON DURUM

Geçen haftanın son işlem gününde yüzde 1,7 azalışla günü 2 bin 321 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 0,1 artışla 2 bin 324 dolardan alıcı buldu.

Gram altın bir önceki kapanışı 2 bin 450 liradan yaparken, bu sabah saatlerinde 2 bin 453 TL’den işlem gördü. Bir önceki kapanışı 4 bin 6 liradan tamamlayan çeyrek altın ise bugün 4 bin 10 TL’den alıcı buldu. Cumhuriyet altını ise 16 bin TL’den satıldı.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx