Adıyaman’da eğitimcilerden çağrı: Ücretsiz okul yemekleri bir hak, lütuf değil

Adıyaman’da Eğitimciler ve STK’lar, Ücretsiz Okul Yemeği İçin Mücadele Ediyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “okullarda bir öğün ücretsiz yemek” talebine sürekli kaynak yok gerekçesiyle duyarsız kalırken, Adıyaman’da eğitimciler ve sivil toplum kuruluşları bu hakkın sağlanması için mücadeleyi büyütüyor.

Ekonomik kriz ve depremin etkisiyle zor günler geçiren çocuklar için Adıyaman’da “Okul Yemeği Koalisyonu” oluşturuldu. Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi, Çocuk Hakları Merkezi, SES Adıyaman Şubesi, Adıyaman Kent Konseyi, Tarım Orman-Sen Adıyaman Temsilciliği ve Adıyaman Aile Hekimleri Derneği’nin yer aldığı ortak açıklamada, ücretsiz yemek programlarının temel bir hak olduğu vurgulandı.

Adıyaman Tabip Odası Başkanı Dr. Erdal Yavuz, yapılan sağlık taramalarında çocuklarda yüksek oranda gelişim problemleri tespit edildiğini açıklarken, ücretsiz yemek programlarının yanı sıra Beslenme Genel Müdürlüğü kurulması ve yeterli yemekhane ile merkezi mutfakların inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Okul yemeği programları için yeterli bütçe ayrılması, yemekhanelerin oluşturulması, merkezi mutfakların kurulması ve içme suyunun temin edilmesi talepleriyle koalisyon, çocukların beslenme ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Bu adımların atılmasıyla Adıyaman’daki çocukların sağlıklı bir geleceğe daha iyi adım atabileceği bekleniyor.

Related Posts

CHP’den AKP’ye geçen Şehitkamilli Başkanı Umut Yılmaz Erdoğan’a övgü yağdırdı

CHP’den AKP’ye geçen Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Cumhurbaşkanımızın davası benim de davamdır” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgüler yağdırdı

Farah Zeynep’ten sürpriz paylaşım: Kafaları karıştırdı

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah ile Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz’un aşk yaşadığı iddiası gündemden düşmüyor. İddiaların ardından Abdullah’tan kafaları karıştıran bir paylaşım geldi.

Antalyaspor, 9 Sezon Sonra 2’de 2 Yaptı

Antalyaspor, Süper Lig’e galibiyetle başlayarak Gençlerbirliği’ni de yendi, 2. hafta galibi oldu.

Silivri’de Yaya Güvenliği Tehlikede

Silivri’deki alışveriş merkezi yakınında yayalar, tehlikeli bir şekilde araçların arasından geçiyor.

Ekvador’da Bilardo Salonuna Saldırı: 7 Ölü

Ekvador’da bir bilardo salonuna düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti.

Çocukların tüfekle oyunu can aldı

Kahramanmaraş’ta 15 yaşındaki çocuğun oynadığı tüfeğin ateş alması sonucu 16 yaşındaki arkadaşı hayatını kaybetti.