AB’nin tek tip şarj girişi uygulaması yürürlüğe girdi

AB, Yeni Elektronik Cihazlarda USB-C Şarj Girişini Zorunlu Kıldı

Avrupa Birliği’nde (AB), bugünden itibaren yeni akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi zorunlu hale geldi. AB’nin atıkları azaltmayı amaçlayan ve çeşitli elektronik cihazların USB-C, Micro USB ve Lightning gibi farklı şarj girişlerini uyumlu hale getirecek tek tip şarj kuralı, 28 Aralık Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, AB ülkelerinde taşınabilir elektronik cihazlarda yeni standart şarj girişi USB-C olacak.

AB, DÜZENLEMEYİ 2022 YILINDA ONAYLAMIŞTI

Bu kapsamda ayrıca bütün yeni akıllı telefon, tablet, dijital kamera, kulaklık, taşınabilir video oyun konsolu, hoparlör, klavye gibi cihazlarda USB-C şarj girişi bulunması gerekecek. Ayrıca, elektronik cihazların hızlı şarj sistemleri de uyumlu olacak. USB-C kuralı, 28 Nisan 2026 tarihinden itibaren dizüstü bilgisayarlar için de geçerli olacak.

AB, 2022’de tek tip şarj girişi kuralını onaylamış ve yürürlüğe girmesi için 2 yıl süre tanımıştı. AB’nin düzenlemesi, özellikle farklı şarj girişi kullanan Apple firmasının ürünlerinde değişikliğe gitmesine neden olmuş ve şirketin yeni cihazlarında şarj girişlerini USB-C olarak değiştirmesini sağlamıştı. Halihazırda çoğu cihaz, USB-C girişi ile şarj ediliyor. Kulaklık ve diğer çeşitli aksesuarlar ile yeni dizüstü bilgisayarlarda da aynı giriş mevcut.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Selçuk Özdağ’ın ‘referandum’ pişmanlığı: ‘Evet’ oyu verdiğim için özür dilerim

Partisinin Yeniden Refah ziyaretinde konuşan Gelecek Partili Selçuk Özdağ, 2017’deki referandumda ‘evet’ oyu verdiği için pişman olduğunu dile getirdi. Gelecekte benzer bir pişmanlık yaşamamak adına temkinli davrandığını belirten Özdağ, vatandaşlardan özür dilediğini de sözlerine ekledi.

Bayramda acı tablo: 7 kişi yaşamını yitirdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kurban Bayramı’nın ilk gününde 692 trafik kazasının meydana geldiğini 7 kişi hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hindistan dünyanın en yüksek tek kemerli demir yolu köprüsünün açılışını yaptı

Hindistan idaresindeki Cammu Keşmir bölgesinde, Chenab Nehri üzerine inşa edilen dünyanın en yüksek tek kemerli demir yolu köprüsü hizmete açıldı. 359 metre yüksekliğindeki köprü, bölgeyi ilk kez demir yoluyla Hindistan’a bağladı. Açılış, Hindistan Başbakanı Narendra Modi tarafından gerçekleştirildi.

Mavi bayraklı koydan 240 kilogram atık çıkarıldı

Bodrum’da “Denize En Çok MAVİ Yakışır” düzenlenen geleneksel Deniz Dibi Temizliğinin bu yılki dördüncü etabı, mavi bayraklı Yahşi sahilinde gerçekleştirildi. Deniz dibinden 240 kilogram atık çıkarıldı, sahilde sergilendi.

İmamoğlu: Sandık gelecek, herkes yaptıklarının hesabını verecek

CHP’nin Gaziosmanpaşa’daki buluşmasına mesaj gönderen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hukuksuz tutuklamalara tepki gösterdi. Tutuklu hiçbir belediye başkanının veremeyecek hesabının olmadığını söyleyen İmamoğlu, “Sandık gelecek, herkes yaptıklarının hesabını verecek” dedi.

Cemil Tugay’dan İzmir milletvekillerine sitem

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, DİSK Genel-İş ile Toplu İş Sözleşmesi’nin (TİS) imzalanmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Tugay, “Herhangi bir alanda hizmetsizlik görürsek belediye buradan gereksiz yere yük taşıyorsa bu yük probleme neden olursa müdahale edeceğiz.” dedi. Tugay, açıklamasında milletvekillerine de sitem etti.