VİOP’ta endeks kontratı güne düşüşle başladı – 17 Haziran 2025

BIST 30 Endeksli Vadeli İşlem Kontratlarındaki Güne Düşüşle Başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP), BIST 30 endeksine dayalı haziran vadeli kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,3 düşüşle 10.454,00 puandan başladı. Dünkü alış ağırlıklı seyrin ardından, haziran vadeli endeks kontratı normal seansı yüzde 0,7 artışla 10.483,00 puandan tamamlamıştı. Akşam seansında ise yükselişini sürdürerek 10.488,00 seviyesine ulaşmıştı.

Haziran vadeli endeks kontratı, bugün açılış seansında önceki normal seans kapanışına göre yaklaşık yüzde 0,3 azalışla 10.454,00 seviyesinden işlem gördü. Küresel piyasalarda, Orta Doğu’daki jeopolitik gerilimlerin uzun vadeli olabileceği beklentisi ve enerji arz endişeleriyle karışık bir seyir öne çıkıyor.

Analistler, bugün yurt içinde sakin bir veri gündemi olduğunu, yurt dışında ise Almanya ve Avro Bölgesi’nde Zew ekonomik güven endeksi ile ABD’de perakende satışlar, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranının takip edileceğini belirtiyor. Teknik açıdan endeks kontratında 10.300 ve 10.200 puanın destek, 10.500 ve 10.600 seviyelerinin direnç konumunda olduğu belirtiliyor.

Related Posts

ABD’de sanayi üretimi mayısta geriledi

ABD’de sanayi üretimi verileri açıklandı. Buna göre mayısta bir önceki aya göre yüzde 0,2 azalış kaydetti.

Bütçe mayısta 235,2 milyar TL fazla verdi

Bütçe mayısta 235,2 milyar TL fazla verdi

Kuru çay fiyatlarına zam!

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), kuru çay fiyatlarına maliyet artışları nedeniyle yüzde 15 oranında zam yaptı. Kuru çay fiyatlarına zam kararı, bugün itibariyle raflardaki ürünlere yansırken, konuya yönelik Çaykur’dan henüz resmi bir …

TESK bölge toplantılarının üçüncüsü Adana’da yapıldı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Adana’da yapılan toplantılar üzerine açıklamalarda bulundu. Palandöken işyeri kiralarından alınan vergilere de değinerek ”Bugün 10 bin TL’ye tuttuğunuz bir dükkân, önümüzdeki yıl 16 bin TL’ye çıkacak. Üstelik bu 16 bin TL’nin yüzde 20’si kira stopajı olarak Maliye’ye yatırılacak. Bu kirayı alan mülk sahibi de ayrıca kendi vergisini verecek” dedi.

MÜSİAD’dan tüm iş dünyası örgütlerine çağrı: Gelin ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini bu tarihi sorumluluğu birlikte omuzlayalım

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir, MÜSİAD Yönetim Kurulu’nun yeni dönem üyeleri ve Türkiye genelindeki 84 şube ve temsilciğin başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Terörsüz Türkiye döneminde Türkiye’nin yeni kalkınma vizyonu masaya yatırıldı. Toplantıda gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Genel Başkan Burhan Özdemir, iş dünyasına ve tüm sivil toplum kuruluşlarına tarihi bir çağrıda bulunarak, bölgenin bir “ihya seferberliği” ile ayağa kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Motorin ve benzine peş peşe zamlar yolda!

Ortadoğu’da İran-İsrail hattında yükselen gerilim, petrol fiyatlarını sert şekilde yukarı çekti. Bu küresel gelişme Türkiye’deki pompa fiyatlarını da etkiledi. 17 Haziran’dan itibaren hem benzine hem motorine zam geliyor.