Depremden sonra emlak fiyatını artırana ceza

Silivri Açıklarındaki Deprem Sonrası İstanbul’da Emlak Fiyatlarına Yapılan Fiyat Artışlarına Cezai İşlem!

Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin etkileri İstanbul’da hissedilmeye devam ediyor. Depremin ardından, emlak sektöründe fiyat artışı yapanlar için Ticaret Bakanlığı tarafından cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Ticaret Bakanlığının X hesabından yapılan açıklamada, 23 Nisan tarihinde depremle aynı gün satılık veya kiralık mülkün fiyatını artıran 58 kişiye toplamda 14 milyon 500 bin TL para cezası kesildiği duyuruldu.

Yapılan açıklamada, “23 Nisan 2025 tarihinde İstanbul’da yaşanan depremin ardından, aynı gün içerisinde emlak ilanlarında fiyat artışı yapan kişiler tespit edilerek her birine 250 bin TL olmak üzere toplamda 14 milyon 500 bin TL idari para cezası uygulanmıştır” denildi.

Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründeki gelişmeleri yakından takip ederek, “mağduriyetlere sebep olabilecek uygulamalara karşı tedbir alınacağını” belirtti.

Önceki gün Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan X hesabından yaptığı paylaşımda, “Fırsatçılığa meyilli herhangi bir fiyat artışına izin verilmeyeceğini” vurgulayarak, haksız fiyat artışı yapanlara yaptırım uygulanacağını bildirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise deprem sonrası İstanbul, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ ve Yalova’dan toplam bin 756 hasar ihbarı aldıklarını ve yapılan incelemeler sonucunda 83 binada deprem kaynaklı “az hasar” tespit ettiklerini açıkladı. Kurum’a göre, İstanbul’da en çok hasar ihbarı Avcılar, Esenler ve Bahçelievler ilçelerinden geldi.

DW / MUK,TY

DW Türkçe’ye engelsiz nasıl ulaşabilirsiniz?

Related Posts

Narin Güran davasında 15 sanık için 5’er yıl hapis talebi

Türkiye’nin konuştuğu Narin Güran cinayetinde suçluyu kayırma suçundan üçü çocuk 15 sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Sanıkların tümü için 5’er yıl hapis cezası istendi.

Prof. Dr. Adem Sözüer’den ‘İmamoğlu’ iddiaları üzerine açıklama: ‘Avukatlığını üstlenmedim, bırakmam da söz konusu değil’

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Adem Sözüer, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürüttüğü hukuki destek çalışmalarının avukatlık faaliyeti olmadığını belirterek, “Sayın İmamoğlu’nun avukatlığını üstlenmediğim için bırakmam da söz konusu değildir” dedi. Sözüer, “Haksızlığa uğrayanları savunmasız bırakmak mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Eski HDP il başkanına ‘terör’ suçlamasıyla 3 yıl 4 ay hapis

İzmir’de eski HDP İl Eş Başkanı Vedat Çınar Altan ‘PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek’ ve ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından toplam 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Valiliği saat verip uyardı: İstanbul’da fırtınaya dikkat!

İstanbul’da yarın öğle saatlerinden itibaren poyraz etkili olacak. Fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarla birlikte hava daha soğuk hissedilecek. Fırtınanın salı gece saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Kabinenin gündemi İstanbul depremi

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Gündemin öne çıkan başlığı ise Marmara Denizi’nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin etkileri.

Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Gaziantep’te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir