Ödüllü genç keman sanatçısı Laçin Akyol hayatını kaybetti

İsviçre’de müzik eğitimi alan Akyol, kayak yaparken ayağının kırılması nedeniyle geçen ay Mersin’deki ailesinin yanına döndü. Adnan Menderes Bulvarı’nda 25 Ocak’ta karşıya geçerken otomobilin çarpması sonucu yaralanan genç sanatçı, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Akyol, yoğun bakımdaki müdahalelere rağmen dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçıları Mahmut ve Övül Akyol çiftinin kızı olan Laçin Akyol’un cenazesinin, yarın Çiftlikköy Mezarlığı’nda defnedileceği öğrenildi. Öte yandan, Akyol’un organlarının ailesinin kararıyla bağışlandığı bilgisi paylaşıldı.

ULUSLARARASI GRUMİAUX GENÇ KEMANCILAR YARIŞMASI’NDA İKİNCİLİK ÖDÜLÜ ALMIŞTI

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve MDOB’un birçok konserinde sahne alan genç kemancı, 2015’te Uluslararası Grumiaux Genç Kemancılar Yarışması’nda üçüncü olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akyol’a hediye keman göndermişti.

Akyol, 2016’da Brüksel’de düzenlenen Uluslararası Grumiaux Genç Kemancılar Yarışması’nda ikincilik ödülü almıştı.

Related Posts

Sakarya’daki asırlık çınar ağaçlarının kuruması halkı endişelendirdi: Vatandaşlar acilen çözüm bulunmasını istiyor

Akyazı ilçesi Taşburun Mahallesi’nde bulunan onlarca çınar ağacı kurudu. Endişelenen mahalleli, bu durumun sadece kendi bölgelerinde yaşanmadığını Sapanca ve Hendek ilçelerinde de çınar ağaçlarının kuruduğunu aktardı. Şehrin farklı bölgelerinde …

Türkiye’nin gündemindeki yeni kriz: ‘Çocukları suça sürükleyenler’… Odatv yapay zekaya sordu

Türkiye’de çocukların suça sürüklenmesini engellemek ve suç örgütlerince kullanılmasını önlemek amacıyla Adalet, İçişleri, Aile, MEB, Gençlik ve Spor Bakanlıkları ortak plan hazırlıyor. Sosyal ve ekonomik etkenlerin inceleneceği planda önleyici tedbirler alınacak. Odatv bu durumu yapay zekaya sordu.

Okul servis ücretlerinde önemli ayrıntı

Okul servis ücretleri, velilerin cebini yakıyor. Servis ücretleri UKOME tarafından belirlenirken uzmanlar, “Tavan fiyatların üzerinde herhangi bir ücret talep edilemez.” dedi.

Meteoroloji’den uyarı üstüne uyarı… Bu bölgeler dikkat

Meteoroloji’nin 19 Ağustos Salı gününe ilişkin hava durumu raporuna göre; Trakya kesimi ve Doğu Karadeniz kıyıları, Çankırı, Samsun ve Ordu çevreleri ile Bolu’nun güney ve doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

10. İstanbul Arapça Kitap Fuarı Sanatla Buluştu

Fuar, Vecd Ekibi Sanat Grubu’nun eserlerini sanatseverlerle buluşturdu; Suriyeli sanatçılar dikkat çekti.

Adana’da Tabancalı Saldırı: İki Kişi Gözaltında

İ.K. ve arkadaşı, husumetli akrabasının evine ateş açtı; sebepler anlaşmazlık ve darp.