Rusya’dan Moldova’ya doğal gaz ambargosu

Gazprom, Moldova’nın Borçlu Olduğu Gaz İçin Sınırlama Getiriyor

Gazprom’un yazılı açıklamasına göre, Moldova’nın ithal ettiği Rus gazı için borcunu ödemediği belirtiliyor. Moldovagaz şirketinin Gazprom ile sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmediği vurgulanıyor. Açıklamada, “Bu sebeple, sözleşme hükümlerine göre, 1 Ocak 2025’ten itibaren Gazprom, Moldova’ya günlük 0 metreküp doğal gaz sevkiyatını sınırlayacak” deniyor.

Gazprom, Moldova’ya yılda yaklaşık 2 milyar metreküp doğal gaz sevk ediyordu ancak borç nedeniyle sınırlama getiriliyor. Bu karar, Ukrayna savaşı sonrasında Rusya ile Avrupa arasındaki doğal gaz ticaretinin durmasının ardından alınıyor.

Related Posts

Selçuk Özdağ’ın ‘referandum’ pişmanlığı: ‘Evet’ oyu verdiğim için özür dilerim

Partisinin Yeniden Refah ziyaretinde konuşan Gelecek Partili Selçuk Özdağ, 2017’deki referandumda ‘evet’ oyu verdiği için pişman olduğunu dile getirdi. Gelecekte benzer bir pişmanlık yaşamamak adına temkinli davrandığını belirten Özdağ, vatandaşlardan özür dilediğini de sözlerine ekledi.

Bayramda acı tablo: 7 kişi yaşamını yitirdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kurban Bayramı’nın ilk gününde 692 trafik kazasının meydana geldiğini 7 kişi hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hindistan dünyanın en yüksek tek kemerli demir yolu köprüsünün açılışını yaptı

Hindistan idaresindeki Cammu Keşmir bölgesinde, Chenab Nehri üzerine inşa edilen dünyanın en yüksek tek kemerli demir yolu köprüsü hizmete açıldı. 359 metre yüksekliğindeki köprü, bölgeyi ilk kez demir yoluyla Hindistan’a bağladı. Açılış, Hindistan Başbakanı Narendra Modi tarafından gerçekleştirildi.

Mavi bayraklı koydan 240 kilogram atık çıkarıldı

Bodrum’da “Denize En Çok MAVİ Yakışır” düzenlenen geleneksel Deniz Dibi Temizliğinin bu yılki dördüncü etabı, mavi bayraklı Yahşi sahilinde gerçekleştirildi. Deniz dibinden 240 kilogram atık çıkarıldı, sahilde sergilendi.

İmamoğlu: Sandık gelecek, herkes yaptıklarının hesabını verecek

CHP’nin Gaziosmanpaşa’daki buluşmasına mesaj gönderen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hukuksuz tutuklamalara tepki gösterdi. Tutuklu hiçbir belediye başkanının veremeyecek hesabının olmadığını söyleyen İmamoğlu, “Sandık gelecek, herkes yaptıklarının hesabını verecek” dedi.

Cemil Tugay’dan İzmir milletvekillerine sitem

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, DİSK Genel-İş ile Toplu İş Sözleşmesi’nin (TİS) imzalanmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Tugay, “Herhangi bir alanda hizmetsizlik görürsek belediye buradan gereksiz yere yük taşıyorsa bu yük probleme neden olursa müdahale edeceğiz.” dedi. Tugay, açıklamasında milletvekillerine de sitem etti.