ABD’de dış yardımlar durduruldu

ABD Dış Yardımları Askıya Alındı

ABD Dışişleri Bakanlığı ve USAID tarafından finanse edilen dış yardımların tümü askıya alındı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, dış ülkelere yapılan ödemelerdeki kesintinin yardım programlarının verimliliğini ve ABD dış politikasına uygunluğunu değerlendirmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, yardımların incelenmesinin ve düzenlenmesinin “ahlaki zorunluluk” olduğu vurgulanarak, harcamaların Amerikan halkına fayda sağlaması gerektiği önemle altı çizildi.

Trump’ın Kararname İmzalaması

ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık görevine başladıktan hemen sonra dış yardımlara yönelik bir kararname imzaladığı biliniyor. Kararnamede, ABD’nin dış kalkınma yardımı programlarından sorumlu tüm bakanlık ve kurumların dış ülkelere yapacakları ödemeleri durduracağı, programın ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirilmesi için 90 günlük bir inceleme süreci başlatıldığı ifade edilmişti.

ABD’nin dış kalkınma yardımları, diğer ülkelere ekonomik, sosyal, teknik ve insani yardımları kapsayan geniş bir yelpazeyi içeriyor.

Kaynak: Odatv.com

Related Posts

Aydın’da iş yerine kurşun yağdıran şüpheli tutuklandı

Aydın’da bir iş yerine silahla ateş açan şüpheli tutuklandı.

İstanbul’u sıcak çarptı! Kavurucu sıcağa böyle çözüm buldular

İstanbul’da etkili olan sıcak hava dalgası, kent genelinde vatandaşları sahillere ve denize yönlendirdi. Termometreler bazı ilçelerde 39 dereceyi gösterdi. İstanbullular, denize girerek ya da sahillerde yürüyüş yaparak serinlemeye çalıştı.

Erdoğan’dan, Bahçeli’nin ‘İBB duruşmaları TRT’de yayınlasın’ çağrısına yeşil ışık: ‘Gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur’

Son dakika haberi… AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün ‘İBB duruşmaları TRT’de yayınlasın’ önerisinde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye destek verdi. Erdoğan, “Gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur” dedi.

‘Lavanta kokulu köy’ mor tarlaları turistlerin uğrak adresi oldu

Adeta görsel şölen sunan lavanta bahçelerine gelen ziyaretçiler, mor renkli bahçelerde lavanta kokuları arasında fotoğraf çekiyor. Ziyaretçiler, köyde lavantadan üretilen sabun, yağ, kolonya gibi ürünleri satın alabiliyor, lavantadan yapılan …

Aşırı sıcaklar Güney Kore’de 7 kişinin ölümüne yol açtı

Güney Kore’de 15 Mayıs’tan bu yana 7 kişinin sıcak çarpması nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Meksika’da gizli mezarların bulunmasının ardından yetkililer bölgede inceleme başlattı

Meksika’da Gizli Mezarlar Bulundu! Yetkililer İnceleme Başlattı Meksika’nın Xalapa kentinde bulunan gizli mezarlar, bölgede büyük bir şok etkisi yarattı. Yetkililer, bu keşif sonrası derhal bölgeyi incelemeye aldı….