BM Komiseri Lazzarini: UNRWA, Filistinli mültecilerin kimliğinin ve tarihinin koruyucusudur

BM Komiseri Lazzarini: UNRWA, Filistinli Mültecilerin Kimliğinin ve Tarihinin Koruyucusudur

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Filistinli mültecilerin kimliğinin ve tarihinin koruyucusu olduğunu vurguladı.

BM Komiseri Lazzarini, İsrail’in UNRWA’yı yasaklama girişimine değinerek, Filistinliler için UNRWA’nın önemini sosyal medya hesabından paylaştı.

Lazzarini, UNRWA’nın 75 yıldır Filistinli mültecilerin aile arşivlerini özenle sakladığını belirterek, “Bu arşiv dosyalarının korunması, Filistinli Mültecilerin uluslararası haklarının korunması açısından son derece önemlidir.” dedi.

UNRWA ekiplerinin Gazze Şeridi ve Batı Şeria’daki Filistinli mültecilerin aile arşivlerini dijitalleştirerek sakladığını belirten Lazzarini, “UNRWA, Filistinli mültecilerin kimliğinin ve tarihinin koruyucusudur.” ifadesini kullandı. Ayrıca, İsrail-Filistin çatışmasını sonlandıracak barışçıl bir diplomasi çağrısında bulundu.

UNRWA’nın İşlevi ve İsrail’in İddiaları

BM üyesi devletlerin gönüllü katkılarıyla finanse edilen UNRWA, 1950’den bu yana Filistinli mültecilere gıda, sağlık, eğitim, barınma gibi insani yardımları sağlayan temel kuruluş konumundadır.

UNRWA günümüzde 5,9 milyon Filistinli mülteciye destek sağlamaktadır. Ajans, 75 yıldır Filistinlilerin ihtiyaçlarını karşılarken, İsrail tarafından tesislerine defalarca saldırı düzenlenmiş ve yardımları yok edilmiştir.

İsrail yönetimi, Gazze Şeridi’ne yapılan saldırılar sırasında UNRWA’ya karşı karalama kampanyası yürütmüş, sadece Gazze’de binlerce çalışana sahip olan UNRWA’nın 14 çalışanının saldırgan olduğu iddiasıyla Ajansın kapatılması gerektiğini savunmuştur.

UNRWA’yı yasaklamayı hedefleyen iki yasa tasarısı, 28 Ekim’de İsrail Meclisi’nden geçirilmiştir.​

Related Posts

Özgür Özel’den ‘Esila Ayık’ tepkisi: ‘İçeride geçirdiği her gün dövizin doğruluğunu ispatlıyor’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bakırköy Cezaevi’nde Çiğdem Mater, Mine Özerden ve Esila Ayık ile görüştü. Esila Ayık hakkında konuşan Özel, “Esila içeride geçirdiği her gün elinde tuttuğu dövizin doğruluğunu ispatlıyor. Bugün salsanız onun söylediğinin aksine iş yaparsınız. Bundan sonraki süreçte Esila’ya bir an önce serbest kalmasını bekliyoruz. Elbette serbest kalacak” dedi.

Trafikte tartıştığı sürücüye satırla saldırdı

İzmir’de trafikte sürücülerden biri, diğerine satırla saldırdı. Yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı.

“Valinin yeğeniyim” diyen çakarlı araç sürücüsüne gözaltı

İstanbul Sarıyer’de çakarlı aracı nedeniyle kendisine tepki gösteren sürücüye, “Valinin yeğeniyim” iddiasında bulunan sürücü yakalandı.

AKP’den ‘yurtdışı’ yasaklı TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’a ziyaret

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan’a ziyarette bulundu.

Narin Güran davasında 15 sanık için 5’er yıl hapis talebi

Türkiye’nin konuştuğu Narin Güran cinayetinde suçluyu kayırma suçundan üçü çocuk 15 sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Sanıkların tümü için 5’er yıl hapis cezası istendi.

Prof. Dr. Adem Sözüer’den ‘İmamoğlu’ iddiaları üzerine açıklama: ‘Avukatlığını üstlenmedim, bırakmam da söz konusu değil’

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Adem Sözüer, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürüttüğü hukuki destek çalışmalarının avukatlık faaliyeti olmadığını belirterek, “Sayın İmamoğlu’nun avukatlığını üstlenmediğim için bırakmam da söz konusu değildir” dedi. Sözüer, “Haksızlığa uğrayanları savunmasız bırakmak mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir